Ελλάδα

Οι ήρωες της επανάστασης του 1821 στους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου

Οι ήρωες της επανάστασης του 1821 στους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου

Τους δρόμους του Δήμου Παλαιού Φαλήρου αρχίζουν να κοσμούν οι ήρωες της Επανάστασης του 1821, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την έναρξή της.

H ομάδα «Χρώματα και Όνειρα» προχώρησε στην φιλοτέχνηση καφάο με ήρωες και σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης.

Έτσι, στην οδό Αγίας Λαύρας το έργο απεικονίζει τον Παλαιών Πατρών Γερμανό με το λάβαρο της Επανάστασης, ενώ πλησίον της οδού Μπουμπουλίνας.

Εντυπωσιακό αποκάλεσε το αποτέλεσμα ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη των συγκεκριμένων έργων, Φάνη Γουλή και τόνισε πως η δράση αυτή, με μορφές και γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης, θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία της πόλης, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη εθνική επέτειο.

2️⃣0️⃣0️⃣🇬🇷 Το 1821 αναβιώνει στα καφάο του Δήμου μας, ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική…

Posted by Γιάννης Φωστηρόπουλος on Thursday, March 4, 2021

Παράλληλα υλοποιούνται και διαδικτυακές επετειακές δράσεις, ενώ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τα σχολεία και τους λαογραφικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Επίσης, θα παρουσιάζονται ανάλογες επετειακές πρωτοβουλίες και δράσεις πανεπιστημίων, μουσείων, πολιτιστικών ιδρυμάτων και φορέων.

Comments
To Top