Αθλητικά

Οι πράσινοι τιμωροί του Αλόνσο και ο Άγιος Βαρθολομαίος εκ Πολωνίας έστειλαν σπίτι τη σνομπ Λανς

Οι πράσινοι τιμωροί του Αλόνσο και ο Άγιος Βαρθολομαίος εκ Πολωνίας έστειλαν σπίτι τη σνομπ Λανς

Τα εκατομμύρια όταν η μπάλα έκαιγε “μίλησαν”, ο Ντιέγκο Αλόνσο τα έκανε όλα σωστά στο δεύτερο ημίχρονο και υπό την προστασία του Ντραγκόβσκι ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που άξιζε στην Ευρώπη. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Το πρώτο ημίχρονο στο Ολυμπιακό Στάδιο εξαιρώντας την απόκρουση του Ντραγκόβσκι στο πέναλτι που υπέπεσε ο Μλαντένοβιτς ήταν ταμάμ για το απόλυτο πάουερ ναπ στο χασομέρια του καλοκαιριού. Σαν να έκανες σκοπιά 4-6 σε ένα φυλάκιο στην Αλεξανδρούπολη ένα πράγμα.

Ο Παναθηναϊκός άλλου πατούσε και άλλου βρισκόταν. Η σύνδεση μεταξύ… συρμού και αποβάθρας δηλαδή της μεσαίας γραμμής με την επίθεση ήταν ανύπαρκτη, αλλά ευτυχώς για τους πράσινους η Λανς προτίμησε με ύφος μπλαζέ να γυρίζει την μπάλα με ταχύτητα γύρω γύρω επιδεικνύοντας ποσό καλά παίζουν το ρόντο στην προπόνηση.

Η μηδενική ουσία στο και καλά σβηστό παιχνίδι των Γάλλων έβγαλε τον Παναθηναϊκό πούδρα στα δύσκολα, οπότε εκεί ήταν η σειρά του προπονητή να μιλήσει για να βγει η ομάδα του από το αδιέξοδο και επιτέλους να ακολουθήσει ένα ορθολογικό πλάνο ανάπτυξης για να εκμεταλλευτεί και την παραμικρή ευκαιρία που θα της δοθεί στο β’ μέρος.

Και εγένετο φως

Πράγματι ο εξαιρετικά παραστατικός Αλόνσο τα έκανε όλα σωστά τη στιγμή που έπρεπε να τα κάνει. Φρέσκαρε το κέντρο του και δευτερόλεπτα μετά δικαιώθηκε με το γκολ του Πελίστρι.

Οι Γάλλοι από εκεί και έπειτα την “άκουσαν”, προσπάθησαν να κάνουν κάτι αλλά ο Ντραγκόβσκι ήταν ανίκητος και ο Μαξίμοβιτς το… χταπόδι που τεντώθηκε και έσωσε την ομάδα του από το 1-1.

Αμέσως μετά ο Μαντσίνι σημάδεψε τον Τετέ και αυτός με… χλατς τελείωσε την ιστορία. Δείτε τώρα πως τα έφερε η ζωή στο πιο κρίσιμο παιχνίδι έως το επόμενο να “μιλήσουν” τα πολλά εκατομμύρια που επένδυσε ο Παναθηναϊκός.

Γκολ ο golden boy Πελίστρι, απόκρουση ο λαμπερός Μαξίμοβιτς, γκολ πρόκρισης πανάκριβος Τετέ. Η επιτομή του ό,τι πληρώνεις παίρνεις το τρίπτυχο αυτό.

Την αξίζει και λίγη τύχη

Αν αναλογιστεί κανείς πώς αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός από τον Άγιαξ του το χρωστούσε και η τύχη κάπου να προκριθεί κόντρα στην Λανς.

Από τη στιγμή που οι Γάλλοι δεν μπορούσαν να το τελειώσουν, οι Έλληνες έπρεπε κάπως να τους τιμωρήσουν και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Παναθηναϊκός έτσι και Ευρώπη θα παίξει και χρήματα θα έρθουν στο ταμείο, πολύ πολύ σημαντικά για τη γενική επένδυση που έγινε και αναμένεται να γίνει περαιτέρω μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Αλόνσο έχει δουλειά να κάνει

Δεδομένα ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει να σκεφτεί πράγματα. Το ότι υπάρχουν στιγμές που η ομάδα κατεβάζει παρατεταμένα κουρτίνα είναι ανησυχητικό και απαιτεί λύση.

Το ρόστερ έχει παίκτες αξίας εάν έρθουν και άλλοι ο Ουρουγουανός θα πρέπει να δείξει πόσο καλός διαχειριστής είναι όχι υπό την έννοια να τους χωρέσει όλους, αλλά να τους χωρέσει ορθά ώστε να δίνουν κάτι στο πλάνο του.

Έχει ενδιαφέρον τώρα να δούμε πώς θα πάει ο ανακουφισμένος από την πρώτη πράξη στην Ευρώπη Παναθηναϊκός στο ελληνικό πρωτάθλημα, να κλείσει θετικά πριν από τη διακοπή όλες τις υποχρεώσεις και μετέπειτα αρχίζει το… ματς της κανονικής διαρκείας της σεζόν με σοβαρή ροή αγώνων.

Σε κάθε περίπτωση η νύχτα του ΟΑΚΑ ανήκει στον κόσμο που στάθηκε στους παίκτες, όπως και στους πρωταγωνιστές που συνήλθαν από την πικρία στο Άμστερνταμ όπως τους άξιζε. Ειδικά ο κίπερ Ντραγκόβσκι γίνεται σημείο αναφοράς και εκπληκτικός σεναριογράφος, διότι όπου έχει επέμβει, ο Παναθηναϊκός μένει ζωντανός στο θρίλερ.

To Top