Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση καρδιάς της 21χρονης Έμμας – «Χτυπάει» πλέον σε 40χρονη μητέρα

Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση καρδιάς της 21χρονης Έμμας – «Χτυπάει» πλέον σε 40χρονη μητέρα

Σε Ωνάσειο και Ιπποκράτειο μεταφέρθηκαν τα όργανα της 21χρονης Έμμας που έχασε τη ζωή της το βράδυ της Δευτέρας, στη Θεσσαλονίκη, όταν παρασύρθηκε από ασυνείδητο οδηγό.

Οι γονείς της νεαρής φοιτήτριας αποδεικνύοντας το μεγαλείο ψυχής τόσο της ίδιας της αδικοχαμένης κοπέλας όσο και το δικό τους αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της και να δώσουν ζωή μέσα από το παιδί τους.

Το πρωί της Τρίτης (29/11) στο Ωνάσειο ξεκίνησε η μεταμόσχευση καρδιάς σε νεαρή λήπτρια και στο Ιπποκράτειο μεταμόσχευση ήπατος σε έναν άντρα που σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, βρισκόταν σε αναμονή για συμβατό όργανο πάρα πολύ καιρό.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση της καρδιάς στην 40χρονη γυναίκα η οποία έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου και υποστηριζόταν με δυο μηχανήματα. Η μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε και η καρδιά της 21χρονης φοιτήτριας πλέον χτυπάει μέσα στην 40χρονη μητέρα.

Σε ό,τι αφορά τους νεφρούς της κοπέλας γίνονται ειδικά τεστ για να βρεθούν οι συμβατοί λήπτες. Οι κερατοειδείς θα ελεγχθούν στο ΑΧΕΠΑ και θα μεταφερθούν στην συνέχεια στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για να μεταμοσχευτούν.

Οι πνεύμονες της φοιτήτριας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

«Της ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και το έκανε»

Συγκλονισμένη η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας, έξω από τα δικαστήρια όπου βρέθηκε μίλησε για το «θαύμα» που έκανε η κόρη της μέσω του θανάτου της.

«Ήταν ένα θαύμα. Της ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή. Ήταν επιθυμία της» είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 21χρονης.

«Ήταν επιθυμία του παιδιού μας» είπε ο πατέρας της στην κάμερα της ΕΡΤ 3.

Η κηδεία της 21χρονης Εμμανουέλας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στα Χανιά.

To Top