Αθλητικά

Ολυμπιακός: Ο δραστήριος Μαρτίνς, ο ψημένος Βέλντε και το μικρό καμπανάκι

Ολυμπιακός: Ο δραστήριος Μαρτίνς, ο ψημένος Βέλντε και το μικρό καμπανάκι

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 4-3 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, σ’ ένα ματς που ο Μεντιλίμπαρ πήρε χρήσιμη πληροφορία, ειδικά για την άμυνα. Δραστήριος ο Μαρτίνς των δύο γκολ, ενώ ψημένος φάνηκε γι’ ακόμη μία φορά ο Βέλντε.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα φιλικό γιορτή στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αγωνίστηκε απέναντι σε μία ομάδα της Premier League, για πρώτη φορά φέτος μπροστά στο κοινό του, στο σπίτι του, ενώ η όμορφη τελετή με τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια στόλισε μία ιδανική αυγουστιάτικη, ποδοσφαιρική βραδιά στο Νέο Φάληρο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 4-3 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στην δεύτερη ήττα τους στα φετινά φιλικά. Ήταν ένα μικρό “καμπανάκι”, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Stoiximan Super League. Θυμίζουμε, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στις 17 Αυγούστου με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό.

Το καμπανάκι αφορά κυρίως στο αμυντικό σκέλος. Για πρώτη φορά, ο Ολυμπιακός φέτος δέχθηκε τέσσερα γκολ, τα τρία εξ αυτών από στατικές φάσεις. Απόδειξη, πως οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν δουλειά για να δώσουν στην άμυνα και να ενσωματωθεί ο Πιρόλα μαζί με τους υπόλοιπους, ώστε να καλυφθεί το κενό του Κάρμο.

Μαρτίνς, ο κερδισμένος της προετοιμασίας

Ένα από τα κέρδη της φετινής προετοιμασίας είναι ο Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση και στο φιλικό κόντρα στη Νότιγχαμ. Τοποθετήθηκε αρχικά στην δεξιά πλευρά, ωστόσο είχε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, βοηθώντας στην μεσοεπιθετική γραμμή. Ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, πετυχαίνοντας τα δύο από τα τρία γκολ.

Ο Μαρτίνς ταλαιπωρήθηκε αρκετά τους πρώτους του μήνες στον Ολυμπιακό. Δεν κατάφερε να μπει, εξαιτίας τραυματισμού, στην ευρωπαϊκή λίστα, ενώ δεν έπιασε το μάξιμουμ στο πρωτάθλημα. Πλέον, ευελπιστεί τη νέα σεζόν να βρει τον καλό του εαυτό και να προσφέρει στους ερυθρόλευκους.

Πάντως, το δείγμα από το φιλικό έχει δείξει πως θα δώσει μάχη για μία θέση στο βασικό σχήμα του Μεντιλίμπαρ. Φυσικά, ο Ολυμπιακός είναι και εν αναμονή εξελίξεων στο ζήτημα του Ποντένσε, με τον οποίο οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κλείσουν τις ανοιχτές τους υποθέσεις στα επιθετικά άκρα.

Ο Βέλντε απέδειξε ότι πήγε ψημένος στον Ολυμπιακό

Ένας ακόμη λόγος, ώστε να είναι χαρούμενος ο Μεντιλίμπαρ είναι η παρουσία του Κρίστοφερ Βέλντε. Ο Νορβηγός εξτρέμ έπιασε το γαϊτανάκι, από εκεί που το άφησε στην Ιταλία.

Πέρασε αλλαγή στο 69ο λεπτό στη θέση του Μασούρα και έδωσε περαιτέρω ενέργεια στην ομάδα του. Ήταν φυσικά εκείνος που μείωσε σε 4-3. Έτσι, γι’ ακόμη μία φορά απέδειξε πως ο χρόνος προσαρμογής του αναμένεται να είναι ελάχιστος, αφού ήδη έχει μπει στο… ψητό.

Πάντως, ο Μεντιλίμπαρ είδε την ομάδα του να δείχνει προσωπικότητα, να μην τα παρατάει ακόμη και όταν βρίσκεται στο 4-1, απέναντι σ’ ένα δυνατό σύνολο, το οποίο είναι πιο έτοιμο και σε λίγες ημέρες θα μπει στη μάχη της πανίσχυρης Premier League.

Ο Ισπανός τεχνικός θα έχει ακόμη μία ευκαιρία στις 10 Αυγούστου κόντρα στον Άρη Λεμεσού, ώστε να δοκιμάσει πράγματα και να χρησιμοποιήσει παίκτες, που δεν αγωνίστηκαν αρκετά κόντρα στη Νότιγχαμ, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

To Top