Πολιτική

Οργή ΣΥΡΙΖΑ κατά Αυτιά –  Ζητά την απομάκρυνσή του

autias

Οργή ΣΥΡΙΖΑ κατά Αυτιά –  Ζητά την απομάκρυνσή του

Ένα νέο μέτωπο άνοιξε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργου Αυτιά μετά τα σχόλια του τελευταίου για την κατάταξη του Στέφανου Κασσελάκη στον στρατό.

Ο δημοσιογράφος του Σκάι, στη σημερινή εκπομπή του ανέφερε για την παρουσίαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο εκπαίδευσης στη Θήβα: «Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα όταν παρουσιαστεί εκεί… υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους νεοσύλλεκτους… Να δούμε τι μέλλει γενέσθαι».

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί το ομοφοβικό σχόλιο και του Βασίλη Χιώτη κατά του Στέφανου Κασσελάκη περί «σύκων», το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και τελικά η διοίκηση του Σκάι αποφάσισε να τον απομακρύνει από τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού.

Στα σχόλια απάντησε αρχικά ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης. «Στη Θήβα υπάρχει ένα στρατόπεδο για νεοσύλλεκτους. Στο στρατόπεδο υπάρχει ένα γυμναστήριο. Ένας απόδημος επιστρέφει στην πατρίδα του και πηγαίνει να υπηρετήσει τη θητεία του. Ποια είναι η προφανής πρώτη ερώτηση στο μυαλό όλων; “Τι μέλλει γενέσθαι μέσα στο γυμναστήριο;”. Όχι, δεν είναι στο μυαλό όλων. Είναι στο μυαλό του κ. Αυτιά. Οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας έκανε τέτοιου είδους σχόλια, θα βρισκόταν εκτός την επόμενη ώρα», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Ο ΣΚΑΪ έδειξε σωστά εταιρικά αντανακλαστικά στην περίπτωση του κ. Χιώτη και τον καλώ να συνεχίσει, ξεριζώνοντας την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας που, όπως φαίνεται, διακατέχει κορυφαία δημοσιογραφικά στελέχη του. Στο όνομα των νέων ανθρώπων που υφίστανται bullying στο σχολείο, στο στρατό, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο γυμναστήριο. Κυρίως όμως, στο όνομα όλων εκείνων που υπηρετούν τη θητεία τους και δεν ανέχονται την ιδέα στατεύσιμων α’ και β’ κατηγορίας. Ο κ. Αυτιάς ας συνεχίσει να προσβάλλει με γελάκια και υπονοούμενα τους φαντάρους, το στράτευμα και τη νοημοσύνη μας από το σπίτι του».

Ακολούθως τη σκυτάλη πήρε και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη. «Ο Γιώργος Αυτιάς ακούει πολύ Χιώτη», ανέφερε με νόημα σε ανάρτησή της στο Twitter, η οποία συνοδεύεται και από το hashtag «ομοφοβία».

To Top