Κόσμος

Ουκρανός αξιωματούχος προβλέπει ότι το αεροδρόμιο του Κιέβου θα ξανανοίξει σύντομα

84024fdc2ce70907ae051fee744b2654

Ουκρανός αξιωματούχος προβλέπει ότι το αεροδρόμιο του Κιέβου θα ξανανοίξει σύντομα

Η Ουκρανία φαίνεται να ισχυροποιείται σταδιακά, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στο άνοιγμα του διεθνούς αεροδρομίου του Κιέβου. Αυτό υποστήριξε την Παρασκευή ο προσωπάρχης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Αντρίι Γέρμακ.

«Αυτή η επιστροφή σε στοιχεία ειρήνης είναι δυνατή διότι η Ουκρανία έχει γίνει πιο ισχυρή», δήλωσε ο Γέρμακ σε διπλωμάτες με τα σχόλιά του να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Ζελένσκι.

«Είμαστε τώρα σε θέση να παράσχουμε ασφάλεια για το σημείο αυτό. Χάρη στις αμυντικές μας δυνάμεις και τους φίλους μας, τις χώρες σας. Είμαι βέβαιος ότι οι συμβολικές κάρτες επιβίβασης που σας δόθηκαν όταν ήρθατε σήμερα σύντομα θα είναι πραγματικές».

Ο αναπληρωτής του Γέρμακ, ο Αντρίι Σίμπιγκα, δήλωσε ότι το αεροδρόμιο ήταν η πρώτη βασική υποδομή που έκλεισε στην Ουκρανία όταν τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 και θα είναι η πρώτη που θα ξανανοίξει μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ο Γέρμακ είχε προσκαλέσει τους διπλωμάτες να συζητήσουν τα στοιχεία του ειρηνευτικού σχεδίου των 10 σημείων του Ζελένσκι, που προβλέπει την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, την αναγνώριση του ουκρανικών συνόρων του 1991 και τη σύσταση δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου.

To Top