Ελλάδα

Παγώνη για εμβολιασμό υγειονομικών: Δύσκολη μέρα – Να υπάρξει καθολικότητα εμβολιασμού

Παγώνη για εμβολιασμό υγειονομικών: Δύσκολη μέρα – Να υπάρξει καθολικότητα εμβολιασμού

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και την έναρξη της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, είναι πολύ δύσκολη ημέρα η σημερινή και η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη στα νοσοκομεία καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τους εργαζόμενους και την ίδια ώρα υπάρχουν ασθενείς που θέλουν να εξυπηρετηθούν, να γίνουν καλά ή να πάρουν τα εξιτήρια τους. Η κυρία Παγώνη σημείωσε πως «με το μέτρο της αναστολής εργασίας, μεγαλύτερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας καθώς διαθέτουν με λιγότερο γιατρούς και νοσηλευτές»

Αναφορικά με το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η ΠΟΕΔΗΝ αυτή τη στιγμή, τα οποία δεν είναι όμως τελικά, «το ποσοστό των γιατρών που είναι εμβολιασμένοι πανελλαδικά είναι 94,75% και των νοσηλευτών και των υπόλοιπων εργαζομένων περίπου στο 90%».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απηύθυνε έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν πρώτα από όλα για τη δική τους υγεία αλλά και των ασθενών τους, σημειώνοντας πως δεν είναι αρνητές, αλλά φοβισμένοι και σε αυτή την περίπτωση «πρέπει με πειθώ, διάλογο και ήπια αντιμετώπιση να τους κάνουμε να αλλάξουν γνώμη και να εμβολιαστούν». Υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Delta είναι πολύ μεταδοτική και δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και των ασθενών τους.

«Δεν θέλουμε τον διχασμό, γι’ αυτό και ζητάμε να υπάρξει καθολικότητα εμβολιασμού» τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Comments
To Top