Κόσμος

Παιδί ακολούθησε όσα είδε στο «Stranger Things» κι έσωσε άνδρα από πνιγμό

paidi pisina

Παιδί ακολούθησε όσα είδε στο «Stranger Things» κι έσωσε άνδρα από πνιγμό

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ένα 12χρονο αγόρι στη Φλόριντα των ΗΠΑ, βλέποντας έναν άνδρα να πνίγεται είχε την ψυχραιμία να θυμηθεί τα όσα είδε σε σκηνή του σίριαλ του Netflix, «Stranger Things» και να καταφέρει να τον σώσει.

Ο άνδρας, ο οποίος είναι θεραπευτής του παιδιού, έχασε τις αισθήσεις του μέσα στην πισίνα του σπιτιού της οικογένειας του νεαρού κοντά στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Τότε, τα γρήγορα αντανακλαστικά του 12χρονου Όστιν… ανέλαβαν δράση και θυμήθηκε αντίστοιχη σκηνή από την αγαπημένη του σειρά, καταφέρνοντας τελικά να τον σώσει από βέβαιο πνιγμό, όπως μαρτυρούν και οι εικόνες από το βίντεο που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας.

«Σοκαρίστηκα» ανέφερε η μητέρα του που θέλει να επικοινωνήσει και σε άλλα παιδιά να μάθουν τη τεχνική της τεχνητής αναπνοής, η οποία σώζει ζωές.

Ο Πικέτ, ο άνδρας που έσωσε ο Όστιν, έκανε διαγωνισμό με τον 12χρονο για το ποιος αντέχει περισσότερο κάτω από το νερό. Τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας της οικογένειας δείχνουν τον Πικέτ να επιπλέει ακίνητος με το πρόσωπο προς τα κάτω στην πισίνα για αρκετή ώρα. Ο Όστιν έλεγξε το χρονόμετρο, είδε ότι είχαν περάσει πέντε λεπτά και ήξερε ότι ήταν πολύς χρόνος.

«Θα είναι πάντα ένας ήρωας»

Ο 12χρονος βούτηξε κάτω από το νερό για να ελέγξει τον Πικέτ. Αφού είδε ότι δεν ανταποκρίνεται, τον έβγαλε έξω και τον ξάπλωσε μπρούμυτα. Ζήτησε βοήθεια από δύο γειτονικά σπίτι, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Τότε έκανε CPR. Σημειώνεται, ότι προσπάθησε να διαβάσει τις πρώτες βοήθειες από το κινητό του Πικέτ, αλλά δεν ήξερε τον κωδικό, ούτε πώς να χρησιμοποιήσει το κουμπί έκτακτης ανάγκης.

«Νομίζω ότι λιποθύμησα σε περίπου 30 δευτερόλεπτα και δεν ξέρω γιατί», δήλωσε ο θεραπευτής στο Good Morning America. «Είμαι τόσο έκπληκτος με το πόσο δυνατός και σοφός ήταν εκείνη τη στιγμή ο μικρός. Και θέλω πάντα να γνωρίζει ότι είναι ένας ήρωας».

Η συναισθηματική σκηνή του Stranger Things κατά την οποία η Τζόις Μπάιερς (Γουαϊνόνα Ράιντερ) και ο Τζιμ Χόπερ (Ντέιβιντ Χάρμπουρ) κάνουν θωρακικές μαλάξεις στον αναίσθητο μικρό γιο της πρώτης, Γουίλ (Νόα Σναπ) αποτέλεσε έμπνευση για τον 12χρονο ήρωα.

To Top