Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της αναβάθμισης του ρόστερ στη μάχη για το απωθημένο του πρωταθλήματος

Παναθηναϊκός: Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της αναβάθμισης του ρόστερ στη μάχη για το απωθημένο του πρωταθλήματος

Ο Παναθηναϊκός έχει ως απόλυτο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το έδειξε και μέσω των ακριβών μεταγραφικών κινήσεών του. Ο αριστερός εξτρέμ που έρχεται και η ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ του σε μία σούπερ ανταγωνιστική σεζόν.

Εν αντιθέσει με τα ουκ ολίγα κι επαναλαμβανόμενα λάθη που έκανε στο παρελθόν, ο Παναθηναϊκός κατανόησε πως δεν χρειαζόταν να αλλάξει ή να ξηλώσει τα… πάντα στο ρόστερ του το εφετινό καλοκαίρι, όσο κι αν υπήρξε αρκετά μεγάλη (εξωτερική) απαξίωση για το δυναμικό του στο τελευταίο τετράμηνο της περσινής σεζόν.

Ωστόσο οι λίγες και συγκεκριμένες αλλαγές που έπρεπε να κάνει, ήταν επιβεβλημένο να είναι απόλυτα εύστοχες, με απόλυτο γνώμονα τη συνολική αναβάθμιση των γραμμών του και την προσθήκη έξτρα ποιότητας και προσωπικότητας στο γήπεδο και στα αποδυτήριά του. Και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε, κινούμενος στις περισσότερες περιπτώσεις απολύτως “αθόρυβα” και κάτω απ’ τα… ραντάρ των αντιπάλων του, μολονότι είναι αλήθεια πως υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις μέχρι να έρθουν οι παίκτες που ήθελε και χρειαζόταν. Ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν ακόμη “εκκρεμότητες” με κυριότερη αυτή του -βασικού- αριστερού εξτρέμ, αλλά κι ενός φορ (διαφορετικών χαρακτηριστικών) εφόσον ολοκληρωθεί η πώληση του Αντράζ Σπόραρ στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Παναθηναϊκός έχει ως απόλυτο στόχο του (και) την εφετινή σεζόν το πρωτάθλημα που δεν έχει κάνει δικό του τα τελευταία 14 χρόνια. Το άγγιξε πριν δύο χρόνια, πλησίασε πέρσι (μέχρι να καταρρεύσει μέσα σε μία εβδομάδα στα playoffs) και το θέλει όσο τίποτε άλλο και φέτος. Και πάνω σ’ αυτή τη στόχευση, προσπάθησε να προσθέσει παίκτες με στοιχεία που θα ταίριαζαν στο αγωνιστικό πλάνο του Ντιέγκο Αλόνσο και παράλληλα θα πήγαιναν μία και δύο σκάλες πιο πάνω το ποιοτικό “βάθος” του ρόστερ του.

Οι εξαγορές των Γεντβάι και Ντραγκόφσκι

Οι πρώτες κινήσεις του μετά το “κλείσιμο” της μεταγραφής του Νεμάνια Μαξίμοβιτς απ’ τον περασμένο Γενάρη, της επιστροφής του Νίκα απ’ τον δανεισμό του στον Λεβαδειακό και της απόκτησης του Τζορτζ Μπάλντοκ απ’ τα τέλη Μαΐου (με ελεύθερη μετακίνηση απ’ τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) ήταν η εξαγορά των (δανεικών) Τιν Γεντβάι από τη Λοκομοτίβ Μόσχας και του Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι απ’ την Σπέτσια. Τις ολοκλήρωσε με δύο εξαιρετικά deals που έφτασαν το 1,5 εκατ. ευρώ για τον Κροάτη και το 1.750.000 ευρώ (συνολικά) για τον Πολωνό γκολκίπερ, ο οποίος έχει αποδείξει ήδη από πέρσι πως είναι… λεφτά στην τράπεζα.

Ο leader της άμυνας Ίνγκι Ίνγκασον

Ακολούθησε η μεταγραφή του Ίνγκι Ίνγκασον απ’ τη Μίντιλαντ αντί 3,5 εκατ. ευρώ, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει τον leader της αμυντικής γραμμής του και τον παίκτη που θα ανεβάσει ένα επίπεδο τα μετόπισθέν του. Κάτι που επιβεβαίωσε ο διεθνής Ισλανδός στόπερ στα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ και πολύ περισσότερο στη ρεβάνς του Άμστερνταμ. Εν αναμονή και της σταδιακής επιστροφής του Χόρντουρ Μάγκνουσον μετά τον περσινό πολύ σοβαρό τραυματισμό στον χιαστό του αριστερού γονάτου του.

Με τον Ίνγκασον να έχει πάρει ήδη το ρόλο του ηγέτη της άμυνας και τον “Μάγνια” καλά, η αναβάθμιση στην “πράσινη” άμυνα μετά την αποχώρηση των δανεικών Ακαϊντίν και Βίτορ Ούγκο, είναι κάτι που δεν… συζητιέται καν.

Ο Τετέ που του αλλάζει ήδη τη… ζωή

Ο απόκτηση του Τετέ απ’ τη Γαλατασαράι ήταν ένα “χτύπημα” που προκάλεσε αίσθηση, με τον 25χρονο Βραζιλιάνο εξτρέμ να κλείνει στο “τριφύλλι” για 4 χρόνια, αντί 7,2 εκατ. ευρώ σε ένα πολύ μεγάλο deal και στην τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή στην Ιστορία του Παναθηναϊκού. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση ισχύει απόλυτα το “ότι πληρώσεις, παίρνεις…”. Κι ο Παναθηναϊκός πήρε έναν εξτρέμ που ήδη έχει αρχίσει να του… αλλάζει τη ζωή, πραγματοποιώντας μία τεράστια αναβάθμιση στο δεξί “φτερό της επίθεσής του, μετά την αποχώρηση του 32χρονου “Τούκου” Παλάσιος που επέστρεψε στην Αργεντινή για λογαριασμό της Ταγιέρες.

Αναβάθμιση κι αριστερά με τον Μαξ

Στο αριστερό άκρο της άμυνας, στη θέση του 34χρονου Χουάνκαρ αποκτήθηκε ο 31χρονος Γερμανός Φίλιπ Μαξ με τεράστια πορεία και πολύ “γεμάτες” παρουσίες στην Bundesliga και την Αϊντχόφεν και σίγουρα διαθέτει ένα δυνατό αγωνιστικό “πακέτο”, για να ανεβάσει κατακόρυφα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην αριστερή πλευρά.

Ο αριστερός εξτρέμ απ’ το “πάνω ράφι”

Τι μένει; Σε πρώτη φάση ο παίκτης που θα μπει στα… παπούτσια του Μπερνάρ Ντουάρτε στο αριστερό “φτερό” της επίθεσης. Κι εκεί το πράγμα δείχνει να είναι πλέον πολύ προχωρημένο με την απόκτηση ενός εξτρέμ απ’ το πάνω… ράφι, για τον οποίο ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να προσφέρει λεφτά επιπέδου “Τετέ”.

Από εκεί και πέρα, όλα θα είναι ανοικτά ως την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Και για φορ (εφόσον τελειώσει η πώληση του Σπόραρ) και για ακόμη έναν (αναπληρωματικό) εξτρέμ απ’ την στιγμή που δεν υπολογίζονται οι Αϊτόρ και Βέρμπιτς και ίσως κι ενός κεντρικού χαφ ακόμα. Για να παίρνουν μετά σειρά οι επεκτάσεις συμβολαίων σε Φώτη Ιωαννίδη, Γιώργο Βαγιαννίδη και Άνταμ Τσέριν…

To Top