Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Ο Αλόνσο βάζει τον Μαξίμοβιτς σε mode προκριματικών

Παναθηναϊκός: Ο Αλόνσο βάζει τον Μαξίμοβιτς σε mode προκριματικών

Ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας του Νεμάνια Μαξίμοβιτς και η ικανοποίηση του Αλόνσο που θα επιχειρήσει να τον εντάξει με τη μία στο βασικό πλάνο, μέσα απ’ το αποψινό (13/7, 21:00) φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας και την πρόβα τζενεράλε της Πέμπτης (18/7) με τη Μακάμπι Νετάνια.

Μπορεί να τον έχει μαζί του και μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ, μόλις 4 προπονήσεις -ήτοι απ’ το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 9 Ιουλίου κι έπειτα- όμως για τον Ντιέγκο Αλόνσο ένα απ’ τα καλύτερα νέα στην έως τώρα καλοκαιρινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού, ήταν και είναι ο πολύ υψηλός βαθμό ετοιμότητας του Νεμάνια Μαξίμοβιτς.

Κι αυτό που προσδοκούσε ο 49χρονος τεχνικός απ’ τον Σέρβο μέσο, τον οποίο γνώριζε πολύ καλά απ’ την επταετή παρουσία του στα γήπεδα της La Liga, το βλέπει και με το παραπάνω απ’ την πρώτη προπόνηση στο Κορωπί. Και σε επαγγελματισμό και σε επίπεδο δυνάμεων, αλλά (πάνω απ’ όλα) στο αγωνιστικό “πακέτο” του.

Προς επιβεβαίωση και της θέρμης που έβγαλαν τα λόγια του για τον Μαξίμοβιτς, κατά την επίσημη παρουσίασή του απ’ τον Παναθηναϊκό το μεσημέρι της 11ης Ιουνίου στο Νομισματικό Μουσείο: “Επιτρέψτε μου να μην εκφράσω άποψη για παίκτες αυτή τη στιγμή. Αν και μπορώ να κάνω μία εξαίρεση για εκείνον. Έχει υπογράψει μαζί μας ένα μεγάλος ποδοσφαιριστής. Έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνουμε” είχε σχολιάσει τότε ο Ουρουγουανός τεχνικός και προς απόλυτη ικανοποίησή του είδε πως δεν λάθεψε, ούτε στο ελάχιστο.

Προσαρμόζεται πολύ γρήγορα κι εύκολα

Ο “Μάξι” μπήκε με… χίλια στις προπονήσεις και σίγουρα είναι πολύ σημαντικό πως είχε καλό ρυθμό λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική Σερβίας στο Euro 2024. Και σίγουρα αυτό το break των δύο εβδομάδων για τις απαραίτητες “ανάσες” δεν… χάλασε καθόλου αυτό το ρυθμό.

Απ’ την πρώτη προπόνηση του στο “τριφύλλι” υπενθύμισε πως είναι ένας παίκτης που ήρθε για να κάνει τη… διαφορά και να ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού.

Πολύπειρος και πολύ οξυδερκής γαρ, έδειξε πως δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να βρει τα πατήματά του και να αφομοιώσει σε απόλυτο βαθμό το παιχνίδι της ομάδας.

Προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις απαιτήσεις του ποδοσφαίρου και του στυλ του Αλόνσο, έχει πολύ καλή επαφή με τον προπονητή και “μαθαίνει” αρκετά γρήγορα την υπόλοιπη ομάδα.

Με δεδομένο ότι οι υπόλοιπες μεταγραφές -ακόμη κι αν “τρέξουν” γρήγορα τα επόμενα 24ωρα- δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσουν πολύ άμεσα στα πρώτα ματς των προκριματικών με την Μπότεφ ή τη Μάριμπορ στις 25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου (τουλάχιστον σε ρόλο βασικού) και για τον Αλόνσο είναι πάρα πολύ σημαντικό, να βάλει από νωρίς τον Μαξίμοβιτς σε mode προκριματικών.

Αρχής γενομένης απ’ το αποψινό (13/7, 21:00) φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας στη Λεωφόρο, όπου ο Σέρβος μέσος αναμένεται να παίξει ένα ημίχρονο (θα μοιραστεί ο χρόνος ανάμεσα σ’ όλους τους παίκτες που πήρε στην 22μελή αποστολή) και πολύ περισσότερο στην πρόβα τζενεράλε της Πέμπτης (18/7, 21:00) με τη Μακάμπι Νετάνια ξανά στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, όπου θα δοκιμάσει για τουλάχιστον 60 λεπτά το σχήμα που έχει κατά νου για τον πρώτο, προκριματικό αγώνα στις 25 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ.

Να έρθει πιο “κοντά” στην ομάδα

Σ’ αυτό το πενθήμερο, ο Αλόνσο θέλει να φέρει τον “Μάξι” ακόμη πιο “κοντά” στην υπόλοιπη ομάδα, βλέποντας πως τα χαρακτηριστικά του, η ένταση που βγάζει και τα τρεξίματά του μπορούν να υποστηρίξουν σε απόλυτο βαθμό το πλάνο του και το “δικό” του ποδόσφαιρο. Αντίστοιχα, είναι εξίσου σημαντικό για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού και η νοοτροπία του Σέρβου μέσου.

Διότι απ’ τις πρώτες συζητήσεις που είχε μαζί του, διαπίστωσε πως -εκτός όλων των άλλων- έχει απέναντί του έναν παίκτη κλάσης, με πολύ υψηλά κίνητρα για να παίξει ξανά στην Ευρώπη μετά από 4 χρόνια και να διεκδικήσει τίτλους με τον Παναθηναϊκό. Ότι δηλαδή του έλειψε τα προηγούμενα χρόνια στη Χετάφε κι αποφάσισε να το αναζητήσει στους “πράσινους”.

Κι ο ίδιος άλλωστε δουλεύει πολύ και καλά και θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών, έχοντας τεράστια επιθυμία να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν που έρχεται στο League Stage ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πρώτη “γεύση” λοιπόν απ’ τον Μαξίμοβιτς με τα “πράσινα” απόψε (13/7, 21:00) στη Λεωφόρο…

To Top