Ιστορίες

Παντρέψου εκείνον που θα τρέξει στο μωρό μέσα στη νύχτα και θα σ’ αφήσει να κοιμηθείς»

Ο γάμος, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν είναι εύκολη υπόθεση! Για να ταιριάξουν δυο άνθρωποι και να φτιάξουν μια ευτυχισμένη οικογένεια δεν είναι αρκετά τα τρυφερά λόγια αγάπης, τα δώρα, οι ανθοδέσμες ή οι ρομαντικοί περίπατοι κάτω από την πανσέληνο. Η ουσία βρίσκεται στις πράξεις και στην δέσμευση πως ο ένας θα στηρίζει, θα βοηθά και θα συμπληρώνει τον άλλον.

Και τελικά, όπως λέει και η παρακάτω μαμά – blogger, έχει πολύ μεγάλη σημασία το ποιον θα παντρευτείς!

«Έχει σημασία το ποιον θα παντρευτείς.

Το λέω για όλες εσάς που έχετε σχέση αλλά δεν είστε σίγουρες εάν είναι ο κατάλληλος.

“Μα νιώθω πεταλούδες όταν τον βλέπω… Μου γράφει γράμματα που κάνουν την καρδιά μου να χτυπάει γρήγορα. Με βγάζει ρομαντικά ραντεβού. Πληρώνει για όλα. Μου κάνει εκπλήξεις με όμορφες ανθοδέσμες.”

Σίγουρα όλα αυτά είναι υπέροχα και πολύ γλυκά αλλά όταν θες να κάνεις οικογένεια, τα σημαντικά βρίσκονται αλλού:

Πώς είναι ο χαρακτήρας του; Ποιος είναι όταν δεν τον βλέπει κανείς; Πώς αντιδρά όταν τα σχέδιά του ανατρέπονται; Ποιες είναι οι προτεραιότητές του; Είναι αισιόδοξος; Πώς συμπεριφέρεται στους άλλους ανθρώπους; Ποια είναι η σχέση του με την φιλανθρωπία; Σας ενθαρρύνει όταν όλα πάνε στραβά; Όταν η ζωή σκοτεινιάζει, μπορεί να σας πάρει από το χέρι και να σας βγάλει στο φως;

Στα 4 χρόνια που είμαι παντρεμένη, έμαθα ένα πράγμα: οι μεγάλες ανθοδέσμες δεν έχουν καμία σημασία όταν το μωρό σας κλαίει απαρηγόρητο για τρεις ώρες συνεχόμενες ή όταν έχεις η εξάντληση και η κούραση σε κάνουν να ξεσπάς σε ατέλειωτα κλάματα.

Τα ρομαντικά ραβασάκια δεν μπορούν να σου προσφέρουν τίποτα όταν έχεις να βγεις από το σπίτι μια εβδομάδα, όταν δεν έχεις χρόνο να κάνεις ούτε μπάνιο ή δεν μπορείς να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες τα δόντια σου ή κάθισες να φας κανονικά.

Παντρέψου τον άντρα που, επιστρέφοντας στο σπίτι έπειτα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, θα τρέξει στο μωρό που κλαίει, θα το πάρει αγκαλιά και θα σου πει να βγεις μια βόλτα να πιείς έναν καφέ.

Παντρέψου τον άντρα που χαίρεται να κάνει μπάνιο την κόρη σας και της υπόσχεται πως θα κάνει τα πάντα για να έχει την πιο γλυκιά ζωή.

Γιατί η ζωή δεν είναι πάντα ουράνια τόξα & πεταλούδες. Και το ποιον παντρεύεσαι, πιστέψτε με, έχει σημασία.»

Κείμενο: Sisi Kathryn Byrd

Ελεύθερη μετάφραση: mama365.gr

Comments
To Top