Πολιτική

Παπαγγελόπουλος για Προανακριτική: Ήταν πραγματικά ένα κατοχικό δικαστήριο

«Έκανα λάθος, δεν ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού Κράτους, αλλά παγκοσμίως»

Ως ένα «κατοχικό δικαστήριο» περιέγραψε την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε, μέσω της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ1, ότι «έκανα λάθος», καθώς -κατά τη γνώμη του- «δεν ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού Κράτους, αλλά παγκοσμίως».

Αφού χαρακτήρισε τον εαυτό του πρόσωπο «της διετίας», απάντησε πως «τα λαϊκά δικαστήρια δεν τα φοβάμαι, τα στημένα φοβάμαι, όπως αυτά της Προανακριτικής Επιτροπής».

Και στη συνέχεια έκανε λόγο για «συνθήκες απαράδεκτες. Απορώ πώς διατηρήθηκα γερός με αυτές τις συνθήκες. Αυτό το οφείλω στον Θεό και στη γερή μου κράση. Ήταν πραγματικά ένα κατοχικό δικαστήριο. Προσπάθησαν να με φιμώσουν. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται πουθενά».

«Κατόπιν αυτών άκουσα τις υποδείξεις των δικηγόρων μου», είπε, για να συμπληρώσει πως η απόφασή του να αποχωρήσει, «δεν είναι υποχώρηση, ούτε αρνήθηκα να απαντήσω, γιατί είχα το δικαίωμα και να μην εμφανιστώ και να μην απαντήσω».

«Είναι βέβαιη μια πολιτική κατάχρηση εξουσίας. Δεν θα χρειαστεί να τους καταγγείλω μόνο εγώ, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος για την υπόθεση, ακόμη και ο οποιοσδήποτε πολίτης που παρακολουθεί την υπόθεση», επισήμανε.

Και υπογράμμισε ότι είναι «πασιφανής η αθωότητά μου παρά τις μεθοδεύσεις».

Γενικά για την υπόθεση Novartis τόνισε: «δεν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους. Έκανα λάθος, θα έλεγα και παγκοσμίως. Η συμφωνία ήταν πλήρης δικαίωσή μου. Το πρόστιμο μόνο που επεβλήθη, είναι το μεγαλύτερο που επιβλήθηκε εκτός Αμερικής».

Και πρόσθεσε ότι οι εισαγγελείς δεν επηρεάστηκαν από εκείνον ή την κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ).

«Δεν αναφερθήκαμε (με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο) σε κανένα όνομα πολιτικού. Σεβαστήκαμε το τεκμήριο της αθωότητας, αντιθέτως με εκείνους». Ούτε κατηγορητήριο δεν μπορούν να συντάξουν εις βάρους μου. Οι εισαγγελείς λένε αντικρουόμενα πράγματα», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Comments
To Top