Ελλάδα

Παρέμβαση με τρικάκια στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως

Παρέμβαση με τρικάκια στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως.

Άγνωστοι πέταξαν τρικάκια στην είσοδο του πολιτικού της γραφείου. «Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, τις πειθαρχικές διώξεις και τις διαγραφές φοιτητών/φοιτητριών. Όχι στη νέα βάση αποκλεισμού από τη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το φοιτητικό κίνημα θα πει την τελευταία λέξη» και «έξω η αστυνομία από τις σχολές» είναι μερικά από τα μηνύματα τα οποία αναγραφόντουσαν στα τρικάκια.

Η κ. Κεραμέως προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter σχετικά με την παρέμβαση.

«”Παρέμβαση” απόψε στο πολιτικό μου γραφείο …από εκείνους που υπερασπίζονται την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, την ανεξέλεγκτη είσοδο και την «αιωνιότητα» στη φοίτηση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για το Πανεπιστήμιο που αξίζει στα παιδιά μας» έγραψε στην ανάρτηση της.

«Τραμπούκοι πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο σήμερα στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Αν νομίζουν ότι με αυτό το λόγο θα φοβίσουν την υπουργό και την κυβέρνηση, ώστε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στα ΑΕΙ κάνουν λάθος» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Σημειώνει ότι η βία δεν έχει θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε στην κοινωνία και ότι τα ΑΕΙ είναι χώροι γνώσης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών κι όχι χώροι ανομίας και τραμπουκισμών. «Οι αλλαγές θα προχωρήσουν γιατί αυτό απαιτεί η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών, των καθηγητών και της κοινωνίας» προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Comments
To Top