Πολιτική

Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης – Ενημέρωσε για την επίσκεψή του στη…

5373159

Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης – Ενημέρωσε για την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή

Για το επικείμενο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή ενημέρωσε τους 26 ομολόγους του της ΕΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης με αποκλειστικό θέμα την κρίση στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην παρέμβασή του ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη η Ε.Ε. να μιλά με ενιαία φωνή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Επίσης, υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, προσθέτοντας ότι πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι και η απάντηση να είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη διάσταση της ασφάλειας και σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει την ανησυχία της Ελλάδας για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από την επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή ενημέρωσε και για την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι. Τόνισε μάλιστα ότι οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ την στρατηγική συνεργασία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο.

To Top