Αθλητικά

Πάρτι στο Καραϊσκάκη, πάρτι και στο ΣΕΦ – Φοβερός Ολυμπιακός διέλυσε για πλάκα την ανήμπορη Εφές (Vid)

Πάρτι στο Καραϊσκάκη, πάρτι και στο ΣΕΦ - Φοβερός Ολυμπιακός διέλυσε για πλάκα την ανήμπορη Εφές (Vid)

Με τρομερούς τους Παπανικολάου, Γκος και Κάνααν οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν άνετα με 75-57 της Εφές και έκλεισαν με… ονειρικό τρόπο την βραδιά για την ομάδα του Πειραιά, μετά και τη νίκη στο ποδόσφαιρο επί της Γουέστ Χαμ στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Με «όπλο» την άμυνα, ο Ολυμπιακός πέρασε ένα ήσυχο βράδυ στο κατάμεστο ΣΕΦ, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στη Euroleague σε 3-2. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα με 75-57 της Αναντολού Εφές, για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης, υποχρεώνοντας την τουρκική ομάδα στην τρίτη εφετινή ήττα της. 

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πάντως είχαν τον έλεγχο, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και «καθάρισαν» με συνοπτικές διαδικασίες το ματς. Με «όπλο» την καταπληκτική τους άμυνα, «εξαφάνισαν» την Εφές, πέτυχαν μαζεμένα τρίποντα, ειδικά στην τρίτη περίοδο και έφτασαν με εμφατικό και άνετο τρόπο στην 3η φετινή νίκη τους στη διοργάνωση.

Πολύ γεμάτη εμφάνιση από τον αρχηγό Παπανικολάου με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, στον ίδιο ρυθμό και ο Γουίλιαμς – Γκος με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα. Διψήφιοι ήταν ακόμη οι Πίτερς και Κάνααν.

Από την πλευρά της Εφές, που τελείωσε το ματς με 8/31 τρίποντα, «διασώθηκε» ο Λάρκιν με 8 πόντους και 5 ασίστ. Τραγική εμφάνιση από Κλάιμπερν (5 π., 2/10 σουτ) ΚΑΙ Μπομπουά (0/6 σουτ).

Το ματς

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ελάχιστο στη δεύτερη περίοδο, με τον Ολυμπιακό πάντως να βρίσκει περισσότερες λύσεις επιθετικά, κυρίως με τον Μιλουτίνοφ. Οι Τούρκοι τα είχαν… σπάσει, με τον Ερντέμ Τζαν να ανακατεύει συνεχώς την… τράπουλα, ψάχνοντας τρόπο να διασπάσει την πολύ συμπαγή άμυνα των Πειραιωτών. Η είσοδος του Ζίζιτς και λίγο αργότερα η ενεργοποίηση του Κλάιμπερν έδωσαν κάποιες λύσεις, όμως ο Ολυμπιακός είχε απάντηση με Γουίλιαμς-Γκος και Λαρεντζάκη για να προηγηθεί με διψήφια διαφορά (30-18). Σε αυτό τον ρυθμό κύλησαν τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 8 πόντους διαφορά (33-25).

Με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι επέστρεψε από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός και μέσα σε ένα δεκάλεπτο κατάφερε να βάλει πολύ γερές βάσεις για τη νίκη. Οι Πειραιώτες πέτυχαν 6 (!) τρίποντα, σκόραραν 28 πόντους και άφησαν πίσω την ανήμπορη να ακολουθήσει τον ρυθμό τους, Αναντολού Εφές. Ο Λάρκιν μπορεί να ενεργοποιήθηκε, μετά από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, όμως ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση. Ο Κλάιμπερν παρέμενε εκτός πνεύματος και ο Ολυμπιακός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ολοκληρώνοντας ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους 28-18 και… αέρα 18 πόντων (61-43).

Με τις βάσεις για τη νίκη να έχουν μπει από την καταπληκτική τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άριστα τη διαφορά που είχε «χτίσει». Η Αναντολού Εφές δεν έβγαλε ποτέ αντίδραση και βλέποντας πως δεν είχε τρόπο να γυρίσει στο ματς, πέταξε «λευκή πετσέτα» στα τελευταία λεπτά, με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και τους 25 πόντους (75-50). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες (Τανούλης, Πάπας, Λούντζης) και ο Ολυμπιακός έφτασε με σχετική άνεση στην 3η φετινή του νίκη στη διοργάνωση, υποχρεώνοντας τους Τούρκους στην 3η ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 33-25, 61-43, 75-57.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 4 (2/2 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Γουίλιαμς-Γκος 14 (3/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Κάναν 10 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 4, Πάπας, Φαλ 7 (2/3 δίποντα, 3/6 βολές, 2 ασίστ, 3 λάθη), Παπανικολάου 14 (4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπραζντέικις 4, Πίτερς 12 (3/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Μιλουτίνοβ 6 (3/4 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Τανούλης

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Τζαν): Λάρκιν 8 (1/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μπομπουά (0/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα), Μπράιαντ 10 (1), Κλάιμπερν 5 (1/4 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Τόμπσον 9 (1 τρίποντο, 1 ασίστ), Πλάις 7 (1), Όλατς, Γιλμάζ 2, Γουίλις 8 (2), Ζίζιτς 6, Τζόουνς 2

To Top