Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Pasok 1 1.webp

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Σε μια «κυβερνητική επιχείρηση απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας» αναφέρεται με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων και τους όρους που αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση «για ιδιωτικοποίηση της υγείας από το παράθυρο» και αναρωτιέται για μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων με την έλλειψη αναισθησιολόγων στην πρώτη γραμμή.

«Η κυβερνητική επιχείρηση απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η ιδιωτικοποίηση της υγείας … από το παράθυρο συνεχίζεται», σχολίασε το Γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αδυνατεί να εφημερεύσει λόγω των μεγάλων ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και οι λίστες της ντροπής για ένα χειρουργείο μετρούν χιλιάδες ασθενείς, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνει απογευματινά χειρουργεία χωρίς όμως να προχωρά στην κάλυψη των κενών».

«Ποιοι θα στελεχώσουν τα απογευματινά χειρουργεία; Πώς θα παραμείνει αμείωτος ο αριθμός των πρωινών χειρουργείων, όταν δεν επαρκούν κρίσιμες ειδικότητες όπως αυτή των αναισθησιολόγων ή άλλου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού;» καταλήγει η ανακοίνωση.

To Top