Ελλάδα

Πατέρας Μιχάλη Φιλόπουλου: «Το άκουσα το πρωί και με πήραν τα κλάματα – Η κόρη μου λιποθύμησε»

pateras

Πατέρας Μιχάλη Φιλόπουλου: «Το άκουσα το πρωί και με πήραν τα κλάματα – Η κόρη μου λιποθύμησε»

Με αφορμή τον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, που έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ μετά από την επίθεση των Κροάτων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου, ενός ακόμα θύματος οπαδικής βίας, ξέσπασε λέγοντας πως είναι «στο ίδιο έργο θεατής». Ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι τύπου καραμπίτ και έχασε τη ζωή του μέσα σε λίγες ώρες.

«Εγώ το άκουσα σήμερα το πρωί και με πήραν τα κλάματα. Δηλαδή είναι απίστευτη η ομοιότητα. Δεν το πίστευα. Μέχρι που η κόρη μου λιποθύμησε», είπε, αρχικά, ο πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου στην εκπομπή Update ΕΡΤ.

«Τι να πω, Δεν ξέρω ρε παιδιά. Δεν πρόκειται να αλλάξει. Από το 2007 φωνάζω ότι τα πράγματα θα ξαναγίνουν και θα ξαναγίνουν. Με το άλλο το παλικαράκι, τον Θεσσαλονικιό, τον Άλκη και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια. Στο ίδιο έργο θεατής είμαι εδώ και 20 χρόνια και τίποτα άλλο», ανέφερε ο Ανδρέας Φιλόπουλος.

Ο ίδιος ξέσπασε, λέγοντας πως «το 2007 φώναζα: αυτούς, και να τους βάλετε μέσα, σε 5 χρόνια, σε 10, το αργότερο σε 12 θα είναι έξω. Αστυνομία έχουμε, νόμους έχουμε, δεν τηρούνται.

Φεύγουν από το Καραΐσκάκη – στη δική μου την περίπτωση σας λέω – ανεβαίνουν όλη τη Συγγρού επάνω, πάνε και σκοτώνονται στην Παιανία. Ναι, φεύγουν οι άλλοι τέσσερις χώρες μακριά από εμάς. Και μη μου πείτε ότι δεν το ξέρανε γιατί δεν θα το πιστέψω, όπως ξέρανε και τότε με το Καραϊσκάκη, ακριβώς το ίδιο έγινε. Η διαφορά ήταν η χιλιομετρική απόσταση: το ένα ήταν 2000 χιλιόμετρα και το άλλο 3 χιλιόμετρα. Αυτή είναι η διαφορά. Αν συγκρίνετε, θα δείτε ομοιότητες. Είναι ίδιες [οι περιπτώσεις]. Απλά οι άλλοι ήταν Έλληνες και αυτοί είναι ξένοι. Ακόμα χειρότερα».

Ο κ. Φιλόπουλος κατέληξε λέγοντας: «τι φταίει το παιδάκι; Και να ‘τανε και φίλαθλος της ΑΕΚ και να φόραγε και τη φανέλα της, έχεις το δικαίωμα να του αφαιρέσεις τη ζωή;».

To Top