Ελλάδα

Πατούλης για φωτιές στην Αττική: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών

Πατούλης για φωτιές στην Αττική: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, συνδράμει το δύσκολο έργο της κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι φωτιές σε Κερατέα και Βίλια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Κερατέας επιχειρούν 15 υδροφόρα οχήματα, 15 μικρά κατασβεστικά και 4 σκαφτικά-χωματουργικά μηχανήματα, ενώ πάνω από 12 υδροφόρες και 10 μικρά κατασβεστικά οχήματα επικουρούν το έργο της Πυροσβεστικής στα Βίλια.

Στα δύο μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται και δεκάδες εθελοντές, με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών αλλά και την παροχή βοήθειας στη διαδικασία των προληπτικών εκκενώσεων συγκεκριμένων περιοχών.

Τις προσπάθειες συντονίζει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Αττικής, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Ν. Σταθόπουλο, ενώ στα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται και παρακολουθούν το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στην Κερατέα ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός και στα Βίλια ο Αντιπεριφέρειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Πατούλης απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που μαίνονται οι πυρκαγιές, να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, για την αποτελεσματικότερη προστασία τους. Σε δηλώσεις του επισημαίνει:

«Από την πρώτη στιγμή, ο Μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται επί ποδός και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στο έργο της κατάσβεσης. Το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο, ωστόσο καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες απ΄όλους τους αρμόδιους φορείς για να προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών. Παραμένουμε στα μέτωπα της φωτιάς και σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία αλλά και τις τοπικές αρχές, συνεχίζουμε να συνδράμουμε τη μάχη, προκειμένου να τεθούν οι φωτιές υπό έλεγχο».

Comments
To Top