Κόσμος

Πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ

Iron Dome

Πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ

Πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ προκαλώντας την ενεργοποίηση των σειρήνων προειδοποίησης της αεράμυνας, ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (5/7) οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Όλες οι ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από συστοιχίες του ισραηλινού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας και κατά τις ως τώρα πληροφορίες δεν υπήρξαν θύματα ούτε ζημιές, κατά την ίδια πηγή.

Λίγες ώρες νωρίτερα ανακοινωνόταν πως ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, άρχισε να αποσύρει τα στρατεύματα που ανέπτυξε στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης και τον παρακείμενο καταυλισμό προσφύγων στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης. Η επιχείρηση αυτή, που βαφτίστηκε «Σπίτι και Κήπος», είχε απολογισμό θυμάτων που έφθασε στην παλαιστινιακή πλευρά τους 12 νεκρούς, ανάμεσά τους πέντε φερόμενους ως μαχητές, και στην ισραηλινή πλευρά έναν υπαξιωματικό νεκρό.

Στο μεταξύ υπάρχουν πληροφορίες για συγκρούσεις με πυρά και χρήση δακρυγόνων σε νοσοκομείο στην περιοχή της Τζενίν.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε πως ισραηλινοί στρατιωτικοί έριξαν δακρυγόνα σε νοσοκομείο όπου εργάζεται ομάδα της.

Ο Τσαχάλ ανέφερε πως δεν ενημερώθηκε για ρίψη δακρυγόνων σε νοσοκομείο, ενημέρωσε πάντως πως εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή εναντίον παλαιστίνιων ενόπλων που είχαν λάβει θέσεις σε νεκροταφείο και κρίθηκε πως απειλούσαν αποσυρόμενες μονάδες του.

Ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε στην επιχείρηση στην Τζενίν

Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε από πυρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Απόψε [χθες Τρίτη], υπαξιωματικός σε υπηρεσία μάχης σκοτώθηκε από πραγματικές σφαίρες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εναντίον της τρομοκρατικής υποδομής στον καταυλισμό της Τζενίν», κατά την ανακοίνωση του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού.

To Top