Ελλάδα

Περιφέρεια Αττικής: Δεσμεύτηκαν 7.656 κιλά ζωικών προϊόντων ενόψει Πάσχα

Περιφέρεια Αττικής: Δεσμεύτηκαν 7.656 κιλά ζωικών προϊόντων ενόψει Πάσχα

Κατά την επίσκεψή του στη Βαρβάκειο Αγορά, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ενημερώθηκε για την εικόνα που παρουσιάζει η κίνηση στην αγορά ενόψει Πάσχα, τις τιμές των προϊόντων, αλλά και για την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων.

Αναφορικά με τους ελέγχους οι οποίοι διενεργούνταιοι σε τακτικό επίπεδο όλη τη Σαρακοστή και εντατικοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες ενόψει του Πάσχα, τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας σε 1.150 ελέγχους κατασχεσαν 7.656 κιλά ζωικά προϊόντα και δεσμευσαν 1722 κιλά ζωικών και φυτικών προϊόντων (ελλιπής σήμανση, κτλπ).

Επιπρόσθετα, όλο αυτό το διάστημα, στα σφαγεία της Αττικής πραγματοποιούνται κρεοσκοπικοί έλεγχοι από κτηνιάτρους της Περιφέρειας, ενώ σημαντικές παραβάσεις διαπιστώθηκαν στον Κεντρικό Τομέα, όπου το τελευταίο 15ημερο σε 900 ελέγχους επιβληθηκαν πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πατούλης επισήμανε για τους ελέγχους που διενεργούνται: «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που θα φτάσουν στο εορταστικό τραπέζι θα είναι ασφαλή και ποιοτικά. Κατά την επίσκεψή μας, εδώ στη Βαρβάκειο, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει επάρκεια ποιοτικών αγαθών και καλές τιμές. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το Μεγάλο Σάββατο. Καλώ τους καταναλωτές να στηρίξουν τη Βαρβάκειο αγορά και να κάνουν τις αγορές τους με απόλυτη ασφάλεια».

Ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Ανδρέας Νιώτης, χαρακτήρισε ικανοποιητική την κίνηση στην αγορά, «γεγονός το οποίο οφείλεται στο άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων το οποίο φαίνεται να διευκολύνει περισσότερο τους καταναλωτές».

Τον κ. Πατούλη συνόδευσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γιώργος Δημόπουλος, με τον κ. Νιώτη, καθώς και τον πρόεδρο της Ψαραγοράς, Σπύρο Κοράκη, να τους υποδέχονται.

Comments
To Top