Ελλάδα

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Εμβολιασμούς κατά προτεραιότητα ζητούν οι δήμαρχοι σεισμόπληκτων περιοχών

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Εμβολιασμούς κατά προτεραιότητα ζητούν οι δήμαρχοι σεισμόπληκτων περιοχών

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά τους σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Στην σύσκεψη παρόντες ήταν οι δήμαρχοι Λαρισαίων, Τυρνάβου, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Τεμπών και Αγιάς, οι οποίοι ζήτησαν να μην ισχύσουν οι περιορισμοί των μετακινήσεων στους πολίτες και να γίνει άμεση άρση της ένταξης της περιοχής στο «βαθύ κόκκινο» λόγω της πανδημίας, επειδή στον νομό επικρατούν ειδικές συνθήκες.

Ζητήθηκε επίσης να εμβολιαστούν άμεσα και κατά προτεραιότητα κατά του κορονοϊού όλοι οι εμπλεκόμενοι στην βοήθεια που παρέχεται προς την σεισμόπληκτη περιοχή, όπως και όλοι οι κάτοικοι της ίδιας περιοχής.

Οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ζήτησαν επίσης την αποστολή στα σεισμόπληκτα χωριά μεγάλων οικίσκων και κοντέινερς ώστε να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες τόσο των υπηρεσιών, όσο και των κατοίκων.

Μετά την σύσκεψη ο Κώστας Αγοραστός και ο γγ Πολιτικής Προστασίας μετέβησαν στο Δαμάσι για να συμμετάσχουν σε σύσκεψη σεισμολόγων που έχουν φθάσει στην περιοχή.

Comments
To Top