Κόσμος

Πέθανε στα 45 του ο προσωπικός σεφ του Ομπάμα, σε ατύχημα με paddleboarding

obama chef

Πέθανε στα 45 του ο προσωπικός σεφ του Ομπάμα, σε ατύχημα με paddleboarding

Ο προσωπικός σεφ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ατυχήματος που είχε σε μια εκδρομή για paddleboarding κοντά στο σπίτι των Ομπάμα στη Μασαχουσέτη. Ο 45χρονος Tafari Campbell εργάστηκε στον Λευκό Οίκο προτού παραμείνει στην οικογένεια μετά την αποχώρηση του κ. Ομπάμα από το αξίωμα το 2016.

Την Κυριακή, εξαφανίστηκε στα νερά του Edgartown Great Pond στο Martha’s Vineyard.

Οι Ομπάμα εξέδωσαν μια δήλωση στην οποία χαιρετίζουν το ταλέντο του μέσα και έξω από την κουζίνα.

«Ο Τάφαρι ήταν ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειάς μας. Όταν τον πρωτογνωρίσαμε, ήταν ένας ταλαντούχος βοηθός σεφ στον Λευκό Οίκο – δημιουργικός και παθιασμένος με το φαγητό και την ικανότητά του να φέρνει τους ανθρώπους κοντά», δήλωσαν ο κ. Ομπάμα και η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα τη Δευτέρα.

«Στα χρόνια που ακολούθησαν, τον γνωρίσαμε ως έναν ζεστό, διασκεδαστικό, εξαιρετικά ευγενικό άνθρωπο που έκανε τη ζωή όλων μας λίγο πιο φωτεινή».

Ο κ. Κάμπελ είχε επισκεφθεί τη Μασαχουσέτη από το σπίτι του στη Βιρτζίνια τη στιγμή του θανάτου του. Σύμφωνα με την αστυνομία, η οικογένεια Ομπάμα δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του ατυχήματος.

Η έρευνα ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής για «έναν άνδρα που έκανε κουπί στο νερό, ο οποίος φάνηκε να αγωνίζεται για λίγο να παραμείνει στην επιφάνεια και στη συνέχεια βυθίστηκε και δεν αναδύθηκε», σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας.

«Ένας άλλος paddleboarder βρισκόταν στη λίμνη μαζί του εκείνη τη στιγμή και τον παρατήρησε να πηγαίνει κάτω από το νερό», προστίθεται.

Τη Δευτέρα, το πτώμα του βρέθηκε «περίπου 30 μέτρα από την ακτή σε βάθος περίπου οκτώ μέτρων».

Η μονάδα της πολιτειακής αστυνομίας της Μασαχουσέτης ερευνά τον θάνατό του, αλλά πιστεύεται ότι πρόκειται για ατύχημα, μετέδωσε το CBS News.

Ο κ. Κάμπελ είχε εργαστεί στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του κ. Ομπάμα στην Ουάσινγκτον. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου βοήθησε στη δημιουργία μερικών από τις πιο διάσημες προεδρικές συνταγές, συμπεριλαμβανομένης μιας μπύρας που παρασκευάστηκε από συστατικά που καλλιεργήθηκαν στον Λευκό Οίκο.

View this post on Instagram

A post shared by Tafari Campbell (@thymeless_creations)

Όταν ήρθε η ώρα για την πρώτη οικογένεια να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον, ζήτησαν από τον κ. Κάμπελ να τους ακολουθήσει και εκείνος «συμφώνησε γενναιόδωρα», προστίθεται στην ανακοίνωση των Ομπάμα.

To Top