Πολιτική

Πέτσας: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου

«Εργαζόμαστε από τώρα για να έχουμε αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων» – Τα σενάρια για την επιστροφή στα θρανία

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (17/8) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζοντας πως θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η εκπαίδευση έστω κι αν συνεχίζει να υπάρχει ο κορονοϊός στη χώρα μας.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Open ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Στις 7 Σεπτέμβρη θα έχουμε πάλι να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, για να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά ότι αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον».

«Εργαζόμαστε από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για να έχουμε αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, προκειμένου να μπορέσουμε να μπούμε στο φθινόπωρο με καλύτερες συνθήκες» συμπλήρωσε.

«Τα τοπικά lockdown είναι πάντα στην ατζέντα της κυβέρνησης»

«Τα τοπικά lockdown ήταν στην ατζέντα από την αρχή» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν είμαστε στην κατάσταση του Μαρτίου» είπε  αναφορικά με τα κρούσματα ενώ εστίασε στο ότι αυτή τη στιγμή έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων.

«Ελπίζουμε τα μέτρα που έχουμε λάβει να αποδώσουν» δήλωσε τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες χώρες.

Πέτσας για ελληνοτουρκικά: Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία

«Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους γείτονές μας αν το επιθυμούν. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών από εκεί που σταμάτησαν τον Μάρτιο του 2016 με υπαιτιότητα της Τουρκίας» είπε ο Στέλιος Πέτσας.

«Είναι θέμα και δικό τους να σταματήσουν τις προκλητικές ενέργειες για να υπάρξει αποκλιμάκωση και να ξεκινήσει ο διάλογος» είπε.

«Ευρύτερος διάλογος δεν υπάρχει» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Στην ερώτηση για την ανυπαρξία κοινής δήλωσης καταδίκης της Τουρκίας από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. ο Σ. Πέτσας απάντησε πως «Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι οι εταίροι μας στον κόσμο καταδικάζουν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας προκειμένου να υπάρξει εξομάλυνση στην περιοχή».

Comments
To Top