Τέχνη

Πήλιο: Το Εντυπωσιακό Σπίτι Με Την Απίστευτη Θέα Στη Θάλασσα

ipiccy image 2022 04 19t172836.966

Πήλιο: Το Εντυπωσιακό Σπίτι Με Την Απίστευτη Θέα Στη Θάλασσα

Η εντυπωσιακή κατοικία βρίσκεται στο Πήλιο, σε μια πλαγιά με ελαιώνες που καταλήγει σε βραχώδη παραλία.

spiti pilio 3

Η σχεδιαστική αρχή που ακολουθήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο “Δημήτρης Φιλιππιτζής και συνεργάτες“, είναι αυτή της ήπιας παρέμβασης και της ομαλής ένταξης στο φυσικό περιβάλλον.

spiti pilio 2

Μεταξύ των κύριων στόχων συγκαταλέγονται το άνοιγμα του εσωτερικού χώρου προς το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και η «συνομιλία» των γραμμών της κατοικίας με την μορφολογία και τις πτυχώσεις του εδάφους.

spiti pilio 4

Με αυτόν τον τρόπο, η κατοικία και ο προαύλιος χώρος μοιάζουν να αναδύονται από το φυσικό έδαφος και να εντάσσονται αρμονικά σε αυτό.

spiti pilio 6

Η διαμόρφωση του εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου υπαγορεύεται από τεθλασμένες αλλά και καμπύλες χαράξεις που συνυπάρχουν, ενώ το σύμπλεγμα των όγκων σβήνει πάνω στην πλαγιά μέσα από πεζούλες και διαδοχικές κλίμακες.

spiti pilio 8

Tα επίπεδα του προαύλιου χώρου μοιάζουν να αποτελούν την ηχώ του κυματιστού επιπέδου της θάλασσας.

spiti pilio 9

Με τη χρήση διαφορετικών υφών και γήινων χρωματισμών, το σύνολο της κατασκευής δημιουργεί την αίσθηση ενός οικείου και ζεστού χώρου, ο αρμονικός συνδυασμός των οποίων καθιστά την κατοικία αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού εξωτερικού περιβάλλοντος.

spiti pilio 10

Ο συνδυασμός της ανάλαφρης αίσθησης μιας «νησιώτικης και φωτεινής» κατοικίας με την στιβαρότητα ενός πέτρινου «πηλιορείτικου κτίσματος» καθιστά την κατοικία ένα «μεταιχμιακό» χώρο ανάμεσα στην ακρογιαλιά και το βουνό.

spiti pilio 22

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

spiti pilio 24

spiti pilio 21

spiti pilio 5

spiti pilio 20

spiti pilio 19

spiti pilio 18

spiti pilio 17

spiti pilio 16 1

spiti pilio 15

spiti pilio 14

spiti pilio 13

spiti pilio 12

spiti pilio 11

To Top