Ελλάδα

Πλύσιμο και απολύμανση από τον Δήμο Αθηναίων στα Κάτω Πετράλωνα

Πλύσιμο και απολύμανση από τον Δήμο Αθηναίων στα Κάτω Πετράλωνα

Μία Κυριακάτικη επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων, στην προσπάθεια να διατηρούνται οι γειτονιές καθαρές, πραγματοποιήθηκε σήμερα, αυτή τη φορά στην περιοχή των Κάτω Πετραλώνων, όπου η υπηρεσία καθαριότητας της Αθήνας, με εξοπλισμό που -όπως αναφέρει ο Δήμος- έχει ανανεωθεί στο 90%, έπλυνε με καυτό νερό τα πεζοδρόμια και τους δρόμους, πραγματοποιώντας παράλληλα την τακτική, πλέον, απολύμανση.

«Όχι με απλό σκούπισμα όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά, με πλύσιμο, τρίψιμο και σφουγγάρισμα όλων των επιφανειών», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται:

«Με τη νέα αυτή μέθοδο που ακολουθεί η ομάδα καθαριότητας της Αθήνας, έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης, ενώ επιτυγχάνεται παράλληλα και η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Το αποτέλεσμα δείχνει, ότι τόσο οι καθημερινές παρεμβάσεις καθαριότητας όσο και οι κυριακάτικες, μεγάλες επιχειρήσεις, δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους να απολαμβάνουν τους δημόσιους χώρους πραγματικά καθαρούς.

Υλοποιείται δηλαδή, βήμα- βήμα, ο σχεδιασμός του Δήμου Αθηναίων που είχε θέσει ως βασική αρχή της λειτουργίας του, τον “Πολιτισμό της Καθημερινότητας” που αλλάζει την πραγματική ζωή των Αθηναίων.

Αυτός είναι ο στόχος που είχε τεθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν καθαριότητα, φροντίδα του πρασίνου, καθαρισμό και αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και αναβάθμιση κάθε ξεχασμένης γωνιάς της πόλης, με αναπλάσεις, νέο εξοπλισμό και φωτισμό. Συστατικά που κάνουν τη ζωή στην Αθήνα καλύτερη».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε:

«Ύστερα από πολλά χρόνια η Αθήνα ανανεώνει τον εξοπλισμό καθαριότητας. Με το 90% ανανεωμένο, σήμερα στα Κάτω Πετράλωνα, στην καθιερωμένη κυριακάτικη επιχείρηση, η ομάδα μας έπλυνε, σφουγγάρισε, σάρωσε και απολύμανε. Κάθε μέρα, κάθε Κυριακή, σε ολόκληρη την πόλη».

Ύστερα από πολλά χρόνια η Αθήνα ανανεώνει τον εξοπλισμό καθαριότητας. Με το 90% ανανεωμένο, σήμερα στα Κάτω Πετράλωνα,…

Posted by Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis on Sunday, January 31, 2021

Comments
To Top