Κόσμος

Ποιες είναι οι πιο ακριβές ξαπλώστρες της Ευρώπης – Πού κοστίζουν μια «μικρή περιουσία»

5942597

Ποιες είναι οι πιο ακριβές ξαπλώστρες της Ευρώπης – Πού κοστίζουν μια «μικρή περιουσία»

Το «κίνημα της πετσέτας» απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ και αρκετά αρχίζουν να αναλύουν την τιμή της ξαπλώστρας στην Ευρώπη, ειδικά σε ορισμένες περιοχές, όπου κάποιος καλείται να πληρώσει μια «μικρή περιουσία».

Σύμφωνα με την Daily Mail, Βρετανοί που θέλουν μια θέση σε μια ξαπλώστρα αντιμετωπίζουν κόστος που φτάνει τα 80 ευρώ για δύο βασικές ξαπλώστρες σε δημοφιλείς οικογενειακές παραλίες.

Όπως αναφέρει, οι κλειστές λέσχες στους ιταλικούς προορισμούς Κάπρι, Σαρδηνία και Ποζιτάνο και στα ισπανικά θέρετρα της Μαγιόρκα και της Ίμπιζα χρεώνουν έως και 685 ευρώ για μια θέση στον ήλιο.

Τα beach clubs σε γνωστές τοποθεσίες έχουν γίνει δημοφιλής επιλογή για διασημότητες, πλούσιους τουρίστες και επίδοξους influencers που δεν έχουν θέμα να πληρώσουν όσο χρειάζεται για μια μέρα σε μια ιδιωτική παραλία μακριά από τα πλήθη. Αλλά ακόμη και οικογένειες που αναζητούν μια οικονομική απόδραση καλούνται να πληρώσουν για τις ξαπλώστρες στην παραλία Fornillo στο θέρετρο Ποζιτάνο της ακτής Αμάλφι 40 ευρώ ανά άτομο.

Ανάμεσα στα πιο ακριβά beach clubs που βρέθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας του βρετανικού μέσου σήμερα ήταν το Arienzo Beach Club στο Ποζιτάνο. Κόστος 685 ευρώ για μια «VIP εμπειρία» που περιλαμβάνει ξαπλώστρα, ομπρέλα, νερό, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και μια vintage σαμπάνια Dom Perignon.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων «Θα μπορούσατε επίσης να βρεθείτε να πληρώνετε 500 ευρώ στο Nikki Beach στη Σαρδηνία για μια εμπειρία “εμβληματικής ξαπλώστρας” για δύο έως τρία άτομα, η οποία περιλαμβάνει σαμπάνια. Άλλες τοποθεσίες με αξιοσημείωτες τιμές που βρέθηκαν σήμερα περιλαμβάνουν την παραλία Scorpios Beach στη Μύκονο με 160 ευρώ και το La Reserve A La Plage στο Σαιν Τροπέ της Γαλλίας, όπου κοστίζει 80 ευρώ την ημέρα η μία ξαπλώστρα – ή 200 ευρώ για μία διπλή ξαπλώστρα. Στο μεταξύ, το La Fontelina στο Κάπρι της Ιταλίας χρεώνει 70 ευρώ για ξαπλώστρα, ομπρέλα και πετσέτα[…] Το Anima Beach Palma στη Μαγιόρκα της Ισπανίας χρεώνει 70 ευρώ για μια ξαπλώστρα, ομπρέλα και πετσέτα. Και το Blue Marlin στην Ίμπιζα της Ισπανίας χρεώνει 30 ευρώ για μια ξαπλώστρα, αλλά υπάρχει επίσης ελάχιστη δαπάνη στο χώρο 50 ευρώ ανά κρεβάτι. Εν τω μεταξύ, μια “Moet VIP Cabana” στο θέρετρο κοστίζει 500 ευρώ , συν μια ελάχιστη δαπάνη “κατόπιν αιτήματος”».

To Top