Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η επίθεσή μας μόλις ξεκίνησε, λέει στέλεχος της Χαμάς

AP23280432107655

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η επίθεσή μας μόλις ξεκίνησε, λέει στέλεχος της Χαμάς

Ο Χουσάμ Μπαντράν, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, δήλωσε ότι η επίθεση της οργάνωσης βρίσκεται μόλις στα αρχικά της στάδια, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές, τουλάχιστον 250 Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένων πολλών αμάχων, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σημερινές επιθέσεις των τρομοκρατών της Χαμάς, και πάνω από 1000 έχουν τραυματιστεί. Υπάρχει επίσης ένας μεγάλος αριθμός Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τους τρομοκράτες στη Γάζα.

Σε δηλώσεις του, ο αξιωματούχος της Χαμάς ισχυρίστηκε ότι οι επιθέσεις υπό την ονομασία «Επιχείρηση Κατακλυσμός του Αλ-Άκσα» είχαν σχεδιαστεί εδώ και καιρό προσεκτικά, με στόχο να αιφνιδιάσουν το Ισραήλ.

Το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης επισήμανε ότι αυτή η μάχη διαφέρει από όλες τις προηγούμενες συγκρούσεις, καλώντας τους Άραβες μεσολαβητές να μεταβιβάσουν στο Ισραήλ το μήνυμα ότι «πρέπει οι δυνάμεις του να εγκαταλείψουν τα κατεχόμενα εδάφη».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Χαμάς δεν αναμένει από αυτούς να περιοριστούν στον ρόλο του μεσολαβητή, αλλά να υποστηρίξουν τη θέση της οργάνωσης.

Όπως πολλοί αξιωματούχοι της Χαμάς που έκαναν δηλώσεις σήμερα, έτσι και ο Μπαντράν ισχυρίστηκε ότι η οργάνωση οδηγήθηκε στην απόφαση να εξαπολύσει τις επιθέσεις εξαιτίας του αυξανόμενου ελέγχου του Ισραήλ στο τέμενος Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ, των πολιτικών που εφαρμόζει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και της μεταχείρισης των Παλαιστινίων κρατουμένων.

«Αυτή η χώρα μας ανήκει και αυτή η κατοχή δεν θα κρατήσει για πάντα», προσθέτει στη δήλωσή του.

To Top