Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ώρες αγωνίας για 24χρονη που αγνοείται – «Σας αγαπώ πολύ, δεν επιστρέφω σπίτι»

AP23286546095118

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ώρες αγωνίας για 24χρονη που αγνοείται – «Σας αγαπώ πολύ, δεν επιστρέφω σπίτι»

Την ώρα που ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μία εβδομάδα μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ολοένα και περισσότερες ιστορίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η Καρίν Τζούρνο, Γαλλοϊσραηλινή εργαζόμενη σε αεροδρόμιο, είχε πάρει την απόφαση να μην πάει στο φεστιβάλ μουσικής Tribe of Nova λόγω κατάγματος στο δεξί πόδι, με αποτέλεσμα να πουλήσει το εισιτήριό της, όμως τελικά άλλαξε γνώμη κι αγόρασε άλλο.

Η 24χρονη, που αγαπούσε τα ταξίδια, είχε μάθει ότι μια παρέα φίλων της σκόπευαν να μετάσχουν στο φεστιβάλ, που τελικά η Χαμάς σκόρπισε τον τρόμο, για να γιορτάσουν την αναχώρηση ενός εξ’ αυτών στις ΗΠΑ και δεν ήθελε να λείπει από εκεί.

Προτού πάει στο φεστιβάλ για να χορέψει, τράβηξε μια φωτογραφία της με την κατάλληλη αμφίεση για το πάρτι: μαύρο σορτς και μαύρο μπλουζάκι για μια χαρούμενη νύχτα ηλεκτρονικής μουσικής στην έρημο. Είχε αφήσει λυτά τα μακριά σκούρα μαλλιά της και έβαψε έντονα κόκκινα τα νύχια της. Στη selfie της έδειχνε φανερά ενθουσιασμένη.

Η Καρίν Τζούρνο το διασκέδασε με την ψυχή της. Σε βίντεο από τη μοιραία βραδιά στο φεστιβάλ διακρίνεται να χορεύει κουνώντας τα χέρια της στους δυνατούς ρυθμούς της μουσικής, μολονότι ο γκρι νάρθηκας στο δεξί της πόδι, περιόριζε τις κινήσεις της. Ο ίδιος αυτός νάρθηκας την έκανε να ξεχωρίσει μέσα στο πλήθος σε άλλο βίντεο, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε τη φονική της επίθεση.

Our hearts are heavy as we share the devastating news that our beloved cousin #Karin_Journo has been missing since the recent party at the #Nova_Festival near the Gaza-Israel border. This hits incredibly close to home, and the concern for Karin’s safety is overwhelming.Karin is not just a missing person; she’s family. Karin, if you can see this message, please know that we love you dearly, and our only wish is to have you back safely with us. 🙏 Family and friends, let’s rally together, share this post, and use our collective strength to bring Karin home. #HelpFindKarin #FamilyInNeed #MissingPerson #Israel 🇮🇱#CommunitySupport #SpreadTheWord #HopeForKarin 🕊️

Posted by Rotem Journo on Monday, October 9, 2023

Στις εικόνες άλλου βίντεο διακρίνεται κρυμμένη πίσω από ένα αυτοκίνητο μαζί με μια φίλη της με την ανησυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της καθώς αντηχούν εκρήξεις στο βάθος. Σε ένα τελευταίο βίντεο φαίνεται να κάθεται δίπλα στην ανοιχτή πόρτα ενός ασθενοφόρου φορώντας ένα καφέ φούτερ με κουκούλα, που δανείστηκε από φίλη της. Δύο άνθρωποι κείτονται ξαπλωμένοι, ακίνητοι μέσα στο ασθενοφόρο.

Στις 08:43 το πρωί του περασμένου Σαββάτου η 24χρονη έστειλε, σύμφωνα με τον πατέρα της, Ντορόν Τζούρνο, ένα τελευταίο μήνυμα στα αγαπημένα της πρόσωπα: «Προς όλη την οικογένεια, θέλω να σας πω ότι σας αγαπώ πολύ, γιατί δεν επιστρέφω σπίτι».

Η αγωνία των δικών της έκτοτε είναι στο κατακόρυφο: «Από το μήνυμα εκείνο και μετά δεν έχουμε ακούσει τίποτε [για την τύχη της]. Δεν ξέρουμε αν είναι νεκρή, αν βρίσκεται στη Γάζα. Δεν ξέρουμε τίποτε», είπε ο πατέρας της στο Associated Press. «Η κόρη μου δεν πήγε στον πόλεμο. Πήγε απλώς να χορέψει», πρόσθεσε.

Posted by Rotem Journo on Thursday, October 12, 2023

To Top