Ελλάδα

Πολύωρη επιχείρηση διάσωσης 35χρονου από την 7η ΕΜΑΚ από εξαιρετικά δύσβατο σημείο στον Παρνασσό

parnassos1

Πολύωρη επιχείρηση διάσωσης 35χρονου από την 7η ΕΜΑΚ από εξαιρετικά δύσβατο σημείο στον Παρνασσό

Σε μεγάλη περιπέτεια εξελίχτηκε για έναν 35χρονο ο περίπατός του στην περιοχή του Παρνασσού, το πρωί του Σαββάτου.

του ανταποκριτή μας από το Lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Ο άνδρας χωρίς να το καταλάβει, εγκλωβίστηκε σε βραχώδη περιοχή. Το ευτυχές ήταν ότι το κινητό του τηλέφωνο είχε σήμα και έτσι κατάφερε και ειδοποίησε απευθείας την Πυροσβεστική, δίνοντας το στίγμα του κινητού του.

Τέσσερις άνδρες από την Ορειβατική Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ και ένας από το ΠΚ Πολυδρόσου, κατάφεραν με σχοινιά να φτάσουν στον εγκλωβισμένο άνδρα γύρω στις 8 το βράδυ, ωστόσο ο απεγκλωβισμός του ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος να γίνει από το ίδιο σημείο μέσα στη νύχτα.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μέχρι τις 10 περίπου το βράδυ οι πυροσβέστες έψαχναν το κατάλληλο μονοπάτι ώστε να φτάσουν σε ασφαλές μέρος, όμως επρόκειτο για ένα εξαιρετικά δύσβατο κομμάτι ανάμεσα σε γκρεμούς τουλάχιστον 500 μέτρων και μακριά από το μονοπάτι της Νεραϊδοσπηλιάς.

lamia2
Πολύωρη επιχείρηση διάσωσης 35χρονου από την 7η ΕΜΑΚ από εξαιρετικά δύσβατο σημείο στον Παρνασσό 3

Τελικά η εμπειρία και ο κατάλληλος εξοπλισμός των διασωστών είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τρόπο να περάσουν σε μονοπάτι αλλά χρειάστηκε ακόμη 8 ώρες περπάτημα μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής για να φτάσουν σε σημείο που μπορούσαν να προσεγγίσουν αυτοκίνητα. Μάλιστα το συγκεκριμένο σημείο ήταν σχεδόν μία ώρα με το αυτοκίνητο μακριά από εκεί που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη ημέρα.

To Top