Αθλητικά

Που το πάει η Σαουδική Αραβία; – Πήρε και το Μουντιάλ του 2034 – Έκανε στην άκρη η Αυστραλία!

Που το πάει η Σαουδική Αραβία; - Πήρε και το Μουντιάλ του 2034 - Έκανε στην άκρη η Αυστραλία!

Η μοναδική υποψηφιότητα ήταν αυτή της Σαουδικής Αραβίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο οδεύει προς… Ασία μεριά.

Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το 2034 έληξε και υπάρχει μόνο μία πρόταση: αυτή της Σαουδικής Αραβίας. Η χώρα αυτή σε μόλις έναν χρόνο έχει αλλάξει όλο το σκηνικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: πήρε τη Νιούκαστλ και την εκτόξευσε, αγόρασε παιχταράδες από την Ευρώπη με πρώτο και καλύτερο τον Κριστιάνο Ρονάλντο και πρόκειται να φιλοξενήσει το Μουντιάλ σε 11 χρόνια από σήμερα!

Οι Σαουδάραβες είχαν βάλει στο μάτι τη διοργάνωση του 2030, η οποία τελικά θα διεξαχθεί σε Ισπανία, Μαρόκο και Πορτογαλία και τα εναρκτήρια παιχνίδια Αργεντινής, Ουρουγουάης και Παραγουάης θα γίνουν στις αντίστοιχες χώρες. Οι Ασιάτες δεν τα παράτησαν και εν τέλει πήραν αυτό που ήθελαν, έστω και με καθυστέρηση 4 ετών. Έτσι η διοργάνωση του Μουντιάλ θα λάβει χώρα στη Σαουδική Αραβία, μιας και η Αυστραλία έκανε πίσω την τελευταία στιγμή.

 Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επιβεβαίωσε ότι η Σαουδική Αραβία θα είναι η διοργανώτρια:

“Το μεγαλύτερο σόου στη γη θα διοργανωθεί από τον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ το 2026 – στη Βόρεια Αμερική. Οι επόμενες δύο εκδόσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα φιλοξενηθούν στην Αφρική (Μαρόκο) και Ευρώπη (Πορτογαλία και Ισπανία) – μαζί με τρία επειτιακά παιχνίδια που θα διεξαχθούν στη Νότια Αμερική (Αργεντινή, Παραγουάη, Ουρουγουάη)- το 2030 και στην Ασία (Σαουδική Αραβία) το 2034. Τρεις εκδόσεις, πέντε ήπειροι και δέκα χώρες θα εμπλακούν στη διοργάνωση αγώνων του τουρνουά – αυτό καθιστά το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο.

Οι διαδικασίες υποβολής φακέλων εγκρίθηκαν με συναίνεση μέσω του Συμβουλίου της FIFA -όπου εκπροσωπούνται και οι έξι συνομοσπονδίες- μετά από εποικοδομητικό διάλογο και εκτεταμένες διαβουλεύσεις. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη θετική ανταλλαγή.

To Top