Πολιτική

Προ των πυλών το SMS και για το τσεκάπ

Προ των πυλών το SMS και για το τσεκάπ

Τα εργαλεία που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να τρέξει χωρίς προβλήματα το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης φαίνεται πώς θέλει να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα Νέα, το Υπουργείο Υγείας ενώνει τις δυνάμεις του με τον Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν με προσωποποιημένο μήνυμα για αρκετές εξετάσεις που τους αφορούν, στα πρότυπα του SMS για την ενημέρωση αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Έτσι, θα υπάρχει υπενθύμιση στους γονείς για τις ιατρικές επισκέψεις που θα πρέπει να κάνουν τα παιδιά τους, ενώ ενημερωτικό SMS θα λαμβάνουν πολίτες για το καθιερωμένο τσεκάπ και προληπτικές εξετάσεις, όπως αυτές που αφορούν καρδιοαγγειακά νοσήματα ή το τεστ ΠΑΠ στις γυναίκες.

Τα δεδομένα στην ΗΔΙΚΑ υπάρχουν ήδη, με την πανδημία να φέρνει περισσότερο κόσμο στην άυλη συνταγογράφηση, κάτι που θέλει να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση και μελλοντικά, όταν ο κορονοϊός δεν θα κυριαρχεί στην καθημερινότητα του κόσμου.

Comments
To Top