Ελλάδα

Προειδοποιήσεις από τους λοιμωξιολόγους: Τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων εάν δεν πάρουμε μέτρα

Τι συστήνουν στους πολίτες

Για τη ραγδαία αύξηση που σημειώνεται στα κρούσματα κορονοϊού μιλούν οι λοιμωξιολόγοι τονίζοντας πως εάν δεν ληφθούν άμεσα νέα μέτρα και δεν εφαρμοστούν σωστά ο αριθμός των νέων μολύνσεων που γίνεται γνωστός καθημερινά μπορεί να είναι τριψήφιος.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε το πρωί της Πέμπτης (22/10) στο Open τονίζοντας χαρακτηριστικά «είμαστε στο κακό σενάριο, έχει αρχίσει και κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας μέχρι τις 21 Οκτωβρίου που είχαμε πει».

Ο κ. Σαρηγιάννης παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα να εφαρμοστούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι αργά για να επιβληθούν οι μάσκες παντού.

«Τέλος Νοεμβρίου, αν δεν πάρουμε μέτρα, τα κρούσματα θα έχουν φτάσει τα 1.400 καθημερινά και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 2.000 κρούσματα. Αν επιβάλλουμε το ”μάσκα παντού”, τα καθημερινά κρούσματα θα πέσουν στα 170… Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι θάνατοι, αν δεν παρθούν μέτρα, θα έχουν φτάσει συνολικά τους 900» είπε και συμπλήρωσε:

«Αν επιβάλλουμε το ”μάσκα παντού”, τα καθημερινά κρούσματα θα πέσουν στα 170».

«Φέτος τον χειμώνα δεν θα πρέπει να προτιμήσουμε τα τζάκια για τη θέρμανσή μας, καθώς το κάψιμο των ξύλων μπορεί να εντείνει τη διασπορά του κορονοϊού» δήλωσε.

Comments
To Top