Αθλητικά

Πρώην των Spurs… ο αντι-Λεντέι για ΠΑΟ και Ολυμπιακό – 2.04μ. με ριμπάουντ και τρομερή άμυνα! (Vid)

Πρώην των Spurs... ο αντι-Λεντέι για ΠΑΟ και Ολυμπιακό - 2.04μ. με ριμπάουντ και τρομερή άμυνα! (Vid)

Όνομα-έκπληξη με εντυπωσιακά στοιχεία στο παιχνίδι του! Ποιος είναι ο Τζόνσον από τη G League και πέρασμα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, που βρίσκεται στη λίστα των δύο ελληνικών ομάδων; Η αναζήτηση για “4αρι” και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Σε διαδικασία δημιουργίας τού ρόστερ για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο βρίσκονται οι αιώνιοι, καθώς ήδη τα τελευταία 24ωρα έχουν ανακοινώσει τους Μιλουτίνοφ-Γκος και Βιλντόζα-Λεσόρ, αντίστοιχα – Από το Τριφύλλι έχουν ανακοινωθεί και οι Κώστας Αντετοκούνμπο και Δημήτρης Μωραΐτης.

Προφανώς οι παίκτες που υπάρχουν στην Ευρώπη και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο επίπεδο που θέλει να συντηρήσει ο Ολυμπιακός και να δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός, δεν είναι πολλοί. Ακόμα κι αν ήταν πολλοί όμως, όλες οι ομάδες λίγο ως πολύ ψάχνουν για τη ενίσχυσή τους. Το είδαμε στην περίπτωση του Κέβιν Πάντερ που τον ήθελαν οι Πράσινοι αλλά τον πήρε μέσα από τα χέρια τους η Μπαρτσελόνα.

Υπάρχει μια αγορά, όμως, που συνήθως έχει παίκτες αξίας, που για διάφορους λόγους δεν έχουν θέση στο ΝΒΑ και δεν έχουν προλάβει, ακόμα, να έρθουν στην Ευρώπη. Προφανώς αναφερόμαστε τη G-League, την κατηγορία που οι επαγγελματικές ομάδες τού ΝΒΑ έχουν τις θυγατρικές τους και, πολλές φορές, έχουν θησαυρούς στα ρόστερ τους.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι και από τις ομάδες του ΝΒΑ εξετάζουν διαρκώς παίκτες από τη GLeague, για να βρουν λύσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Αλίζ Τζόνσον, που  η πληροφορία θέλει τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό να ψάχνονται για την περίπτωσή του.

Ο Τζόνσον είναι 27 ετών, 2.03 μ., και παίζει κυρίως ως πάουερ φόργουορντ. Είχε “κοπεί” από τους Spurs και για αυτόν τον λόγο είχε βρεθεί, τελικά, στις αρχές τού 2023 στους Ουισκόνσιν Χερντ. Είναι καθαρό “4” που ανεβαίνει και στο “5”, καθώς είναι πάρα πολύ δυνατός και μπορεί να πάρει ριμπάουντ και να παίξει άμυνα με αλλαγές. Η περίπτωσή του μοιάζει εξαιρετική, είναι ένας κλασσικός Αμερικανός που μπορεί όμως εύκολα να προσαρμοστεί στην Ευρώπη και να δώσει λύσεις με ένα σχετικά χαμηλό συμβόλαιο – Από εκείνα που αξίζει να τα δώσει μια ομάδα για να δει αν θα της “βγει” η μεταγραφή!

To Top