Ελλάδα

Προνόμια εμβολιασμένων: Εξετάζεται το σενάριο των «δύο ταχυτήτων» σε εστίαση και ψυχαγωγία

Προνόμια εμβολιασμένων: Εξετάζεται το σενάριο των «δύο ταχυτήτων» σε εστίαση και ψυχαγωγία

Στα επόμενα βήματα για την άρση των περιορισμών στους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, υιοθετώντας ένα μοντέλο παροχής κινήτρων που θα αφορά κυρίως σε εσωτερικούς χώρους με συνωστισμό.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όσον αφορά στην ψυχαγωγία, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κινηματογράφους, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκες.

Από την άλλη πλευρά, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί εξετάζεται να μπαίνει μικρότερος αριθμός σε αυτούς τους χώρους, αλλά και να συνεχίσει να είναι υποχρεωτική η τήρηση των μέτρων προστασίας και η χρήση μάσκας.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση έχει ως παράδειγμα τους αγώνες NBA στις ΗΠΑ, όπου στη μια πλευρά του γηπέδου βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι με αποστάσεις και μάσκες και στην άλλη οι εμβολιασμένοι με κανονική πληρότητα και χωρίς αποστάσεις. 

Προνόμια εμβολιασμένων: Επιλογή του επιχειρηματία ο έλεγχος των πολιτών στην εστίαση

Όσον αφορά στην εστίαση, στην οποία περιλαμβάνονται τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, τα πράγματα φαίνεται πως θα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επιλέξουν αν θα δουλεύουν με κόσμο που είναι πλήρως εμβολιασμένος ελέγχοντας με ένα barcode την είσοδο του στο κατάστημα.

Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω μιας εφαρμογής που είναι έτοιμη από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα την έχουν στο κινητό τους ή στο τάμπλετ οι υπεύθυνοι των χώρων. Μέσω της εφαρμογής θα σκανάρεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού και θα ανάβει μια πράσινη ένδειξη. 

Στο μεταξύ, πριν ακόμα η κυβέρνηση λάβει τις τελικές αποφάσεις, οι μεγάλες ομάδες έχουν ανακοινώσει την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών στο γήπεδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ολυμπιακού, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους και σε όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες, ενώ ο Παναθηναϊκός κάνει λόγο για πληρότητα των γηπέδων σε ποσοστό 50% και μόνο για εμβολιασμένους φιλάθλους. 

Comments
To Top