Αθλητικά

Πρώτες εισηγήσεις Μπαρτζώκα: Ποιοι φεύγουν και…Βεζένκοφ – Τέλος ο Καλάθης

Πρώτες εισηγήσεις Μπαρτζώκα: Ποιοι φεύγουν και...Βεζένκοφ - Τέλος ο Καλάθης

Κάνααν ή Ντόρσεϊ, Έβανς και οι δύο που αποχωρούν. Λίγες ώρες μετά την τεράστια επιτυχία με την πρόκριση στο Final Four, το News24world.com αποκαλύπτει τις πρώτες κινήσεις στο ΣΕΦ για την επόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε το βράδυ της Τετάρτης στην Βαρκελώνη και έτσι θα συμμετάσχει σε τρίτο συνεχόμενο φάιναλ-φορ. Είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από την προφανή αν αναλογιστεί κανείς ότι απέκλεισε ένα τεράστιο μέγεθος όπως είναι η Μπαρτσελόνα, που είχε το πλεονέκτημα της έδρας και που έχει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ.

Η δουλειά, όμως, που κάνει ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια ξεπερνάει τα περισσότερα εμπόδια και πλέον καλείται να ξεπεράσει ακόμη δύο για να πάρει την τέταρτή του ευρωπαϊκή κούπα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της προσπάθειας και είναι πλέον θέμα διαδικαστικό το να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά. Ο κόσμος τον λατρεύει, ο 59χρονος προπονητής θα είναι για χρόνια ακόμη στο μεγάλο λιμάνι.

Το καλοκαίρι, πάντως, που πλησιάζει, θα υπάρξουν αρκετές αποχωρήσεις από το ρόστερ την ίδια ώρα, που έχει ήδη συμφωνηθεί να αποκτηθεί ο αστέρας της Ζαλγκίρις, Κίναν Εβανς.

Το θέμα της απόκτησης του Τάιλερ Ντόρσεϊ παραμένει ανοιχτό σε συνάρτηση με αυτό του Κάνααν, του οποίου τον επόμενο μήνα λήγει το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Το λογικό είναι ότι ένας από τους δύο θα βρίσκεται του χρόνου στον Πειραιά.

Περίπτωση Νικ Καλάθη δεν υπάρχει από την στιγμή, που έχει συμφωνηθεί να αποκτηθεί ο Κίναν Εβανς. Αλλωστε ο Καλάθης οδεύει προς την Μονακό, που τον θέλει πολύ και ήδη έχει κάνει απανωτές κινήσεις να τον αποκτήσει. Ναι, θέλει να αποκτήσει τον «φονιά» της, αυτόν, που την απέκλεισε από το φάιναλ-φορ.

Ο Καλάθης οδεύει στα 36 του χρόνια, αλλά παραμένει μία σταθερή αξία, περίπου αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.

vezenkov kalathis

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top