Ελλάδα

Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά: Αναμένεται δύσκολη νύχτα, η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου ενώ ενισχύονται οι άνεμοι

Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά: Αναμένεται δύσκολη νύχτα, η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου ενώ ενισχύονται οι άνεμοι

Ιδιαιτέρως δύσκολη προμηνύεται η νύχτα για την Κεφαλονιά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Ελειού – Πρόννων, σε περιοχή ανάμεσα σε Ξενόπουλο και Καπανδρίτι, να μαίνεται ανεξέλεγκτη συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο της με σύμμαχό της τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που ενισχύθηκαν με μεταφορά οχημάτων και ανδρών από την Αθήνα, δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε αρκετούς οικισμούς.

Μετά την απομάκρυνση του πληθυσμού από τους οικισμούς Καπανδρίτι και Αγ.Ειρήνη, υπήρξε εισήγηση για εκκένωση των χωριών Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα, ενώ σύμφωνα με το inkefalonia.gr, εκκενώνεται και η περιοχή Κολαίτη, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου.

Μάλιστα, αργά το βράδυ του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε και το 112 για πέντε οικισμούς. Πρόκειται για τους: Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειός και Κάτω Κατελειός Κεφαλληνίας.

«Παραμείνετε σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει, μεταξύ άλλων το μήνυμα του 112.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Αργά το βράδυ του Σαββάτου πέντε οχήματα με 16 πυροσβέστες επιβιβάστηκαν σε πλοίο που αναχωρούσε από την Κυλλήνη για Κεφαλλονιά με σκοπό να ενισχύσουν την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο νησί.

Comments
To Top