Ελλάδα

Πυρκαγιά στον Σκίνο Κορινθίας: Σε ύφεση η πυρκαγιά, περίπου 71.285 στρέμματα έγιναν στάχτη

Πυρκαγιά στον Σκίνο Κορινθίας: Σε ύφεση η πυρκαγιά, περίπου 71.285 στρέμματα έγιναν στάχτη

Για τέταρτο 24ωρο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στα Γεράνεια Όρη με διάσπαρτες ενεργές καύσεις, οι οποίες όμως δεν ανησυχούν τις Αρχές που κάνουν λόγο για «ύφεση της φωτιάς» που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας.

Ειδικότερα, στα Γεράνεια Όρη επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», από αέρος συνδράμουν 15 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και 1 της ΕΛΑΣ είναι συντονιστικά. Αρωγή συνεχίζουν να παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι νεότερες δορυφορικές εκτιμήσεις των καμένων εκτάσεων στην Ανατολική Κορινθία και στη Δυτική Αττική, μετά την ύφεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της Τετάρτης 19/5, δείχνουν ότι περίπου 71.285 στρέμματα έγιναν στάχτη μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών ημερών.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε αποκτήσει για αρκετές ώρες ακραία συμπεριφορά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και της πλούσιας καύσιμης ύλης μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα ξηρασίας.

Comments
To Top