Κόσμος

Ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία: Βίντεο από βομβαρδισμό αρμάτων της Wagner έξω από τo Βορονέζ

rosia emfylios

Ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία: Βίντεο από βομβαρδισμό αρμάτων της Wagner έξω από τo Βορονέζ

Σε βομβαρδισμό οχημάτων στρατιωτική φάλαγγας της Wagner, που πέρασαν από το Βορονέζ, φαίνεται πώς προχώρησε η Ρωσία, σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.  Ένα από τα οχήματα ήταν ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια που μετέφερε ένα άρμα μάχης.

Μάχες γίνονται, σύμφωνα με αναφορές, σε αυτοκινητόδρομους και γέφυρες έξω από την πόλη Βορονέζ. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, χτυπήθηκε ένα αυτοκίνητο οικογένειας, με τον άντρα να σκοτώνεται ακαριαία, ενώ η γυναίκα και η κόρη τραυματίστηκαν σοβαρά.

Την εμπλοκή των ρωσικών δυνάμεων επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειάρχης της Βορονέζ, Αλεξάντερ Γκούσεφ, τονίζοντας πως «στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο έδαφος της περιφέρειας Βορονέζ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες επιχειρήσεων και μάχης».

Η Βορονέζ βρίσκεται περίπου στα μέσα της διαδρομής μεταξύ Μόσχας και Ροστόφ-ον-Ντον στη νότια Ρωσία, όπου η Wagner δήλωνε νωρίς σήμερα το πρωί ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της στρατιωτικές υποδομές. Συγκεκριμένα, απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, ρωσική πηγή ασφαλείας είχε δηλώσει επίσης στο Reuters ότι οι μαχητές της Wagner έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την πληροφορία αυτή.

To Top