Κόσμος

Ραμζάν Καντίροφ: Σε κώμα έπεσε ο Τσετσένος ηγέτης και στενός συνεργάτης του Πούτιν – «Είναι άρρωστος…

Kadyrov

Ραμζάν Καντίροφ: Σε κώμα έπεσε ο Τσετσένος ηγέτης και στενός συνεργάτης του Πούτιν – «Είναι άρρωστος εδώ και πολύ καιρό»

Τα ΜΜΕ της Ουκρανίας αναφέρουν ότι έπεσε σε κώμα ο Τσετσένος ηγέτης και στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Μέχρι στιγμής, κανένα ρωσικό ΜΜΕ ή από την Τσετσενία δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, ο Αντρέι Γιούσοφ, δήλωσε πως «ο Καντίροφ βρίσκεται σε κώμα μετά την ξαφνική επιδείνωση της υγείας του».

«Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από διάφορες πηγές σε ιατρικούς και πολιτικούς κύκλους. Δεν πρόκειται για τραυματισμούς. Λεπτομέρειες χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Είναι άρρωστος εδώ και πολύ καιρό και μιλάμε για συστημικά προβλήματα υγείας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Φήμες ότι σκότωσε τον πρώην γιατρό του

Λίγο καιρό πριν, είχε διαρρεύσει η φήμη από το κανάλι «VChK-OGPU» στο Telegram, ότι ο Καντίροφ έθαψε ζωντανό τον Ελχάν Σουλεϊμάνοφ, πρώην προσωπικό του γιατρό και πρώην αντιπρόεδρο της Τσετσενίας, επειδή φέρεται να του έκανε επικίνδυνες ενέσεις.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του καναλιού, ο Σουλεϊμάνοφ παραιτήθηκε το 2022 από τη θέση του αντιπροέδρου της Τσετσενίας, επειδή ως γιατρός του Καντίροφ, φέρεται να του έκανε ενέσεις, οι οποίες έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία του.

Έτσι, ο Καντίροφ φέρεται να ταξίδεψε στο Ντουμπάι για να υποβληθεί σε θεραπεία για δηλητηρίαση.

Έκτοτε, ο Σουλεϊμάνοφ μείωσε τις δημόσιες εμφανίσεις και φέρεται να έχει εξαφανιστεί αρκετούς μήνες, με το κανάλι «VChK-OGPU» να αναφέρει ότι τελικά δολοφονήθηκε από τον Καντίροφ.

To Top