Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε χθες με ανακοίνωση της τον κατ’ αυτήν «ρεαλιστικό» ισραηλινό οδικό χάρτη για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος παρουσιάστηκε νωρίτερα από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν

Η ίδια έκρινε πως προσφέρει «αληθινή ευκαιρία» για τον τερματισμό του πολέμου, που οδεύει να συμπληρώσει οκτώ μήνες την επόμενη Παρασκευή.

«Συμφωνώ ολόψυχα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν ότι η τελευταία πρόταση προσφέρει αληθινή ευκαιρία να κινηθούμε προς το τέλος του πολέμου και των δεινών των αμάχων στη Γάζα. Αυτή η προσέγγιση τριών βημάτων είναι ισορροπημένη και ρεαλιστική. Χρειάζεται τώρα να υποστηριχθεί από όλα τα μέρη», σχολίασε η πρόεδρος της Κομισιόν μέσω X.

Αντίδραση κι από τη Γερμανία

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, η Ανναλένα Μπέρμποκ, εξήρε χθες Παρασκευή τον ισραηλινό οδικό χάρτη για κατάπαυση του πυρός που παρουσιάστηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η πρόταση «προσφέρει αχτίδα ελπίδας και πιθανή οδό για να αρθεί το αδιέξοδο του πολέμου», έκρινε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας μέσω X.

Πηγή: ΑΠΕ