Πολιτική

Σαμαράς για ομόφυλα ζευγάρια: Θα λέμε στον λαό να μην απέχει και ταυτόχρονα σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;

samaras 1

Σαμαράς για ομόφυλα ζευγάρια: H κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για το ζήτημα – Θα τοποθετηθώ, όταν έρθει η ώρα στη Βουλή

Τη διαφοροποίησή του από τη θέση του πρωθυπουργού να επιτρέψει την αποχή ως «αξιοπρεπή στάση» των βουλευτών όσον αφορά στη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός, φθάνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας στο πλαίσιο εκδήλωσης, ερωτηθείς για το θέμα που έχει ανακύψει, τόνισε πως η κοινωνία έχει ξεκάθαρη άποψη και πως ο ίδιος θα τοποθετηθεί στη Βουλή:

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή».

Ακολούθως, ο κ. Σαμαράς ερωτήθηκε για τη στάση αποχής που πρότεινε ως θέση ο Κ. Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ που διαφοροποιούνται και απάντησε δηκτικά:

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;»

To Top