Κόσμος

Σε λίγες ώρες ανοίγει η διαθήκη του Μπερλουσκόνι με την αμύθητη περιουσία – Τι παίρνει η τελευταία γ…

AP23095491115823

Σε λίγες ώρες ανοίγει η διαθήκη του Μπερλουσκόνι με την αμύθητη περιουσία – Τι παίρνει η τελευταία γυναίκα της ζωής του

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το άνοιγμα της διαθήκης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με την αμύθητη περιουσία του να αναμένεται να μοιραστεί στα πέντε παιδιά του, χωρίς όμως να αποκλείεται η τελευταία γυναίκα της ζωής του Marta Fascina.

Οι στενοί συγγενείς του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού έχουν κληθεί στο γραφείο του συμβολαιογράφου Arrigo Roveda, ενώ η διαθήκη θα ανοίξει μετά τις 17.30, ώστε να έχει κλείσει το Χρηματιστήριο και να μην επηρεαστούν οι αγορές από την αλλαγή διοίκησης στις επιχειρήσεις.

Η εφημερίδα Corriere della Sera στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει ότι η περιουσία του «Καβαλιέρε» περιλαμβάνει και βίλες, πίνακες ζωγραφικής, σκάφη και άλλα περιουσιακά στοιχεία ανεκτίμητης αξίας. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν βγει τα «μαχαίρια» ανάμεσα στους κληρονόμους, παρά τις προστριβές που μπορεί να είχαν όσο ζούσε ο Μπερλουσκόνι.

Η τελευταία σύντροφος της ζωής του

Το ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η Marta Fascina μπορεί να υπέγραψε συμβόλαιο να μην διεκδικήσει μερίδιο από την περιουσία του Σίλβιο, όταν εκείνος πέθαινε, ωστόσο αυτός φρόντισε να την εξασφαλίσει.

Έτσι, φέρεται η τελευταία σύντροφος της ζωής του και βουλευτής της Forza Italia -το κόμμα που ίδρυσε ο «Καβαλιέρε»- να συνεχίζει να μένει στη βίλα Certosa στο Arcore, χωρίς όμως να έχει την κυριότητα του οικήματος.

Μάρτα Φασίνα
Η Marta Fascina και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Παράλληλα, φέρεται ότι με τους ίδιους όρους θα μπορεί να μένει και στη Villa San Martino, η οποία θα μετατραπεί σε τόπο μνήμης του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, όπου θα φέρει τα κύπελλα που κατέκτησε η Μίλαν επί προεδρίας του.

Μάλιστα, φημολογείται ότι θα λάβει μια επιταγή 100 εκατομμυρίων ευρώ, για να μπορεί να εξασφαλίσει τη ζωή της.

Το μέλλον των επιχειρήσεων

Τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος της περιουσίας του «Καβαλιέρε», ο οποίος μέσω των επιχειρήσεων του, κατάφερε να ελέγχει πλήρως μια χώρα 59 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η αξία των επιχειρήσεων του ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος υπολογίζεται ότι θα πάει στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, τη Μαρίνα (γεννημένη τον Αύγουστο του 1966) και τον Πιερ Σίλβιο (Απρίλιος 1969).

Εντούτοις, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Fininvest, που αποτελεί τη μητρική εταιρεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 40% θα μοιραστεί αυτόματα στα παιδιά του, με το καθένα να λαμβάνει 8%. Ωστόσο, περισσεύει ένα 20%, ποσοστό που όποιος ή όποια λάβει θα μπορεί να ελέγχει πλήρως τις επιχειρήσεις.

AP23101490528312
Σε λίγες ώρες ανοίγει η διαθήκη του Μπερλουσκόνι με την αμύθητη περιουσία – Τι παίρνει η τελευταία γ... 3

Ο Τύπος του εξωτερικού όμως, θεωρεί ότι μόνο τα δύο μεγαλύτερα παιδιά θα «κονταροχτυπηθούν »για τη διαδοχή και όχι τα άλλα τρία, η Μπάρμπαρα (Ιούλιος 1984), η Ελεονόρα (Μάιος 1986) και ο Λουίτζι (Σεπτέμβριος 1988), που είχε αποκτήσει από το δεύτερο γάμο του.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κληρονόμοι του πρόκειται να ρευστοποιήσουν ένα μεγάλο μέρος από τα ακίνητα του «Καβαλιέρε» που θα λάβουν, λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης. Μέχρι στιγμής όμως, κανείς δεν γνωρίζει την τύχη που θα έχουν διάσπαρτες βίλες στην Ιταλία και το εξωτερικό, ενώ τα παιδιά του αρνούνται ότι θα πουλήσουν την περιουσία του πατέρα τους.

To Top