Κόσμος

Σε ποιες χώρες οι γυναίκες έχουν το μεγαλύτερο στήθος – Η θέση της Ελλάδας στη λίστα

Σε ποιες χώρες οι γυναίκες έχουν το μεγαλύτερο στήθος – Η θέση της Ελλάδας στη λίστα

Μετά τη λίστα με τα μεγέθη του πέους σε όλο τον κόσμο, τo World Data Info ξαναχτύπησε… και έφτιαξε μια λίστα, αυτή τη φορά για τα μεγέθη στήθους ανά τον κόσμο. Ωστόσο, η έρευνα δεν ήταν τόσο εύκολη καθώς αντιμετώπισαν πρόβλημα κατά την συλλογή των στοιχείων, λόγω των διαφορετικών ονομασιών μεγέθους και τις διαφορετικές κλίμακες που χρησιμοποιούνται.

Ειδικότερα, υπάρχουν τουλάχιστον έξι διαφορετικά συστήματα μεγεθών παγκοσμίως, τα οποία αποτελούνται από αριθμούς και παρόμοια γράμματα. Επιπλέον, υπάρχουν κατασκευαστές που διαφοροποιούν και πάλι αυτά τα συστήματα για τα δικά τους προϊόντα.

Στήθος

Η θέση της Ελλάδας

Στην κορυφή της λίστας πολλοί θα περίμεναν να δουν κάποια χώρα όπως η Βραζιλία ή κάποια μεσογειακή χώρα. Ωστόσο, την πρωτιά παίρνει η Νορβηγία με μέγεθος «C-D» σε μέσο δείκτη μάζας σώματος 26.2. Ακολουθεί, το Λουξεμβούργο, η Ισλανδία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία που καταγράφουν μέγεθος C.

Όσο για τις Ελληνίδες, βρίσκονται στην 24η θέση της κατάταξης με μέγεθος A-B σε ΔΜΣ 26.9.

Δείτε ΕΔΩ την ολοκληρωμένη λίστα και σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Σύμφωνα με την έρευνα το αυξημένο μέγεθος στήθους εμφανίζεται συχνά σε χώρες όπου η παχυσαρκία αποτελεί επίσης πρόβλημα. Για αυτό και παρουσιάζεται ο συγκεκριμένος δείκτης στον πίνακα. Σύμφωνα με το World Data Info, ο γυναικείος μαστός αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από λιπώδη ιστό και αδένες. Το σχήμα των μαστών εξαρτάται επίσης όχι μόνο από γενετικούς παράγοντες, αλλά και από την περιεκτικότητα σε λίπος και τη σύνθεση του συνδετικού ιστού.

To Top