Κόσμος

Σεισμός στην Αϊτή: Θρήνος για τους 2.189 νεκρούς

Σεισμός στην Αϊτή: Θρήνος για τους 2.189 νεκρούς

Ο σεισμός των 7,2 Ρίχτερ στην Αϊτή προκάλεσε μέχρι σήμερα το θάνατο 2.189 ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας.

Οι πλημμύρες, που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, διέκοψαν τις περισσότερες προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια των χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν. Έχουν επίσης επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση χιλιάδων ανθρώπων που έχουν μείνει άστεγοι, χωρίς τρόφιμα ούτε νερό.

Τουλάχιστον 37.000 σπίτια καταστράφηκαν.

Ο σεισμός του περασμένου Σαββάτου χτύπησε στη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου ενώ δεν έχουν ακόμη επουλωθεί οι πληγές του σεισμού της 12ης Ιανουαρίου 2010, ο οποίος κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας και αρκετές πόλεις στην επαρχία.

Σε εκείνη την καταστροφή τεραστίων διαστάσεων στην Αϊτή είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200.000 άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί άλλοι 300.000 και πλέον.

Πάνω από ενάμισι εκατομμύριο Αϊτινοί είχαν μείνει άστεγοι, με τις αρχές και τη διεθνή κοινότητα να βρίσκονται μπροστά στην τεράστια πρόκληση της ανοικοδόμησης σε μια χώρα χωρίς κτηματολόγιο, ούτε πολεοδομικό κανονισμό.

Comments
To Top