Κόσμος

Σερβία: Φωτομοντάζ σε φωτογραφία του Δένδια – Τον αντικατέστησαν με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Σερβία: Φωτομοντάζ σε φωτογραφία του Δένδια – Τον αντικατέστησαν με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Ένα σοβαρό επεισόδιο ξέσπασε στη Σερβία, καθώς παρουσιάστηκε φωτογραφία του Νίκου Δένδια με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό, μόνο που στη θέση του Έλληνα ΥΠΕΞ βρίσκονταν ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Πιο αναλυτικά κατά τη συζήτηση στη σερβική Βουλή για το Κόσοβο, ο Σέρβος πρόεδρος αποκάλυψε ότι είναι φωτομοντάζ η φωτογραφία που τον εμφανίζει χαμογελαστό δίπλα στον πρωθυπουργό Άλμπιν Κούρτι.

Έπειτα, ανέφερε ότι πρόκειται για φωτογραφία από συνάντηση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια με τον Άλμπιν Κούρτι η οποία υπέστη τεχνική επεξεργασία και στη θέση του Έλληνα υπουργού, εμφανίζει τον ίδιο. Έδειξε μάλιστα στο σώμα της Βουλής και τις δύο φωτογραφίες τη μία δίπλα στην άλλη για αποδείξει ότι έγινε φωτομοντάζ.

Ο Βούτσιτς κατηγόρησε τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Σέρτζαν Μιλιβόγιεβιτς ως υπεύθυνο για το μοντάζ και τη διάδοση στο διαδίκτυο της συγκεκριμένης φωτογραφίας. «Εδώ είμαστε ο Κούρτι και εγώ, αν και δεν έχουμε βγάλει ποτέ μια τέτοια φωτογραφία, ούτε έχουμε κάνει χειραψία. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια φωτογραφία του Κούρτι με τον Δένδια. Αυτός ο βουλευτής που μίλησε πριν από λίγο (σ.σ. Σέρτζαν Μιλιβόγιεβιτς) εξαπάτησε το κοινό. Ποτέ δεν έσφιξα το χέρι του Κούρτι, ούτε τον αγκάλιασα. Απλώς για να έχετε κατά νου με τι είδους απατεώνες έχουμε να κάνουμε», είπε ο Βούτσιτς δείχνοντας τις δύο φωτογραφίες.

To Top