Πολιτική

«Σημείο καμπής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα» – Τι αναφέρουν τα του…

23 09 20 0022 DPC5112

«Σημείο καμπής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα» – Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Στην επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα που έχει κλείσει για τις 7 Δεκεμβρίου έχουν στρέψει το βλέμμα τους τα τουρκικά ΜΜΕ. Χαρακτηρίζοντάς την «σημείο καμπής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζουν στο τι θα ειπωθεί κατά το τετ α τετ του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν μάλιστα πως «ο Ερντογάν πάντα δηλώνει πως δεν πρέπει να εμπλέκονται τρίτες χώρες», όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο A HABER από την πλευρά του σημειώνει: «O πρόεδρος Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα για τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλἰου Συνεργασίας Ελλάδας – Toυρκίας. Βέβαια η συνεδριαση ίσως δεν θα μπορέσει να λύσει τα ελληνοτουρκικά προβλήματα, θα είναι όμως μια σημαντική συνάντηση έτσι ώστε οι δυο χώρες να δείξουν πως έχουν τη βούληση να λύσουν τα προβλήματα και οι διαφορές να μην οδηγούνται σε κρίσεις.

«Η συνεδρίαση θα είναι σημείο καμπής για τις σχέσεις Ελλάδας – Toυρκίας. Ανακοινωθηκε το πρόγραμμα της Αθήνας. Στις 7 Δεκεμβρίου το πρωί πρώτα θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.Θα ακολουθήσει η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο σύμβουλος εξωτερικής του προέδρου Τσαγατάϊ Κιλίτς και οι Έλληνες ομολόγοι τους. Αργότερα Ερντογάν και Μητσοτάκης θα παραχωρἠσουν συνἐντευξη Τύπου και θα ακολουθήσουν οι συνομιλίες με γεύμα εργασίας. Δηλαδή οι ηγἐτες θα ἐχουν αρκετό χρόνο για να εξετάσουν τα προβλήματα. Ο πρόεδρος Ερντογάν με επιμονή τονίζει πως οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία δεν πρέπει να επισκιάζονται απο άλλες χώρες» συμπληρώνει.

To Top