Πολιτική

Σκέρτσος: Σημαντική η επίσκεψη Ερντογάν για να εστιάσουμε σε αυτά που μας ενώνουν με την Τουρκία

skertsos

Σκέρτσος: Σημαντική η επίσκεψη Ερντογάν για να εστιάσουμε σε αυτά που μας ενώνουν με την Τουρκία

«Έχουμε δρομολογήσει τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, για να εντοπίσουμε και να εστιάσουμε σε αυτά που μας ενώνουν με την Τουρκία και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν. Οι διαφορές μας είναι υπαρκτές, είναι συγκεκριμένες, είναι γνωστές, δεν θα επιμείνουμε όμως σε αυτές. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν κοινό τόπο, για να απομακλιμακώσουμε την ένταση, η οποία είχε προκύψει όλα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», ερωτηθείς για την επίσκεψη του τούρκου προέδρου στην Ελλάδα.

«Αυτό το οποίο προέχει αυτή τη στιγμή είναι να χτίσουμε ξανά σχέσεις εμπιστοσύνης με την τουρκική ηγεσία. Και οι δύο πλευρές έχουν ανανεώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό τους. Είχαμε πρόσφατες εκλογές και στην Τουρκία και στην Ελλάδα και έχουν δεσμευθεί και ο πρωθυπουργός μας και ο τούρκος πρόεδρος ότι επιθυμούν να αποκαταστήσουν, αν μη τι άλλο σχέσεις καλής γειτονίας. Οπότε σε αυτό θα εστιάσουμε, ο πήχης είναι αυτός κι από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω, οτιδήποτε επιπλέον προκύψει, είναι καλό να έρθει και είναι ευπρόσδεκτο».

Σε ερώτηση για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε «Είναι ακόμη μακριά», ενώ ανέφερε ότι «θα τα δούμε όλα. Επαναλαμβάνω: οικοδομείται αυτή τη στιγμή, μέρα μέρα, με βάση τις επαφές που γίνονται στο διπλωματικό επίπεδο, μια νέα κατάσταση. Έχουμε μπει σε ένα νέο κεφάλαιο, το οποίο εμείς από την πλευρά μας, αν μη τι άλλο προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς και να το κρατήσουμε σε αυτή σε επίπεδο καλής γειτονίας».

To Top