Αθλητικά

Σοκ για Ατλέτικο με VAR στο 93’ – Ανάσα με 3άρα η Σεβίλλη – Νίκη Βαλένθια με γκολ Κανός (Highlights)

Σοκ για Ατλέτικο με VAR στο 93’ - Ανάσα με 3άρα η Σεβίλλη - Νίκη Βαλένθια με γκολ Κανός (Highlights)

Η Ατλέτικο όχι μόνο δε νίκησε τη Χετάφε (3-3), αλλά λίγο έλειψε να γνωρίσει και την ήττα στο φινάλε! Δείτε τα αποτελέσματα και τα γκολ της La Liga.

Η Ατλέτικο έμεινε στο 3-3 με την Χετάφε σε συγκλονιστικό ματς στη Μαδρίτη για την 18η αγωνιστική στην Ισπανία και με την δεύτερη ισοπαλία στη σεζόν σε 17 ματς (παίζει εξ αναβολής αναμέτρηση με τη Σεβίλλη το Σάββατο) έφτασε την Μπαρσελόνα (35 βαθμοί) στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Στη LaLiga, η ομάδα του Σιμεόνε, στο 650ο παιχνίδι του στον πάγκο, μετρούσε οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς και στο Τσάμπιονς Λιγκ με το 3/3 διατηρεί το απόλυτο της βαθμολογικής συγκομιδής στη σεζόν (11Χ11). Σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιδόσεις της περυσινής σεζόν, το ρεκόρ διαδοχικών εντός έδρας νικών της Ατλέτι ήταν 17, από τις 4 Φεβρουαρίου και το ματς με τη Χετάφε, 1-1! Ρεκόρ που σταμάτησε στη Χετάφε με το εντυπωσιακό 3-3!

Το 1-0 ο Γκριεζμάν μετά από ασίστ του Ρικέλμε, για το 10ο γκολ στη σεζόν και 172ο με τη φανέλα της Ατλέτικο (173 έχει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας Λουίς Αραγονές), σε πρώτο μέρος με αποτελεσματική πίεση ψηλά για τη Χετάφε. Ο Γκριεζμάν έχει 120 γκολ στο πρωτάθλημα, τρίτος σκόρερ μαζί με τον Κάμπος.

Δοκάρι ο Ρικέλμε στο 9′ για την Ατλέτικο που έπαιξε από το 38′ με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Σάβιτς. Το 1-1 ο Μαγιοράλ στο 53′ μετά από σέντρα του Γκρίνγουντ και απομάκρυνση του Όμπαλκ και το 2-1 ο Μοράτα στο 63′ μετά από σέντρα του Γιορέντε.

Το 3-1 ο Γκριεζμάν με πέναλτι στο 69′ (πέναλτι του Σουάρες στον Ερμόσο), ιστορικό 173ο γκολ, πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας μαζί με τον Λουίς Αραγονές, Το 3-2 ο Όσκαρ στο 87′ και το τελικό 3-3 ο Μαγιοράλ στο 93′ με πέναλτι (του Ρικέλμε στον Σουάρες) με τη Χετάφε να χάνει κλασικές ευκαιρίες για την ανατροπή στο τέλος με Όσκαρ και Γκρίνγουντ.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 18η αγωνιστική, ώστε η Σεβίλλη, να πετύχει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη. Οι φιλοξενούμενοι, είχαν να κερδίσουν από…πέρυσι, όταν είχαν επικρατήσει της Βαγιαδολίδ με 3-0! Παρά τα πολλά αγωνιστικά της προβλήματα και τις απουσίες της, η Σεβίλλη, θύμησε κάτι από την παλιά καλή Σεβίλλη!

Η Σεβίλλη στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς, έφτασε στο γκολ! Ο Πεδρόσα έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και πήρε πορεία προς τα δίχτυα! Ο Εν Νεσίρι προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, αλλά το γκολ το σημείωσε ο Πεδρόσα για το 0-1!

Στην πρώτη ευκαιρία της στο δεύτερο ημίχρονο, η Σεβίλλη πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Σέρχιο Ράμος με κεφαλιά έκανε το 3-0 και πανηγύρισε γκολ στο πρωτάθλημα με την Σεβίλλη μετά από 18χρόνια! Τελευταία φορά που είχε σκοράρει με τη φανέλα της Σεβίλλης στο πρωτάθλημα, ήταν τον Μάιο του 2005, στο τελικό 2-2 με την Ρεάλ Μαδρίτης, εντός έδρας. Ο Ράμος, έχει σκοράρει και στο Κύπελλο στις 6 Δεκεμβρίου.

Στο 73΄ο Μπουένο που είχε περάσει μόλις στο ματς ως αλλαγή, έκανε φάουλ στον Μπογέ, χωρίς όμως πρόθεση και ο διαιτητής, αρχικά του έδειξε την κόκκινη κάρτα και αφού είδε το βίντεο μέσω VAR, αποφάσισε πως δεν υπάρχει αποβολή, αλλά κίτρινη κάρτα. Πράγματι ο παίκτης δεν είχε πρόθεση να πατήσει τον Μπογέ στην προσπάθεια του να κερδίσει την μπάλα.

Η Γρανάδα είχε κάποιες καλές στιγμές με κορυφαία αυτή του 63 με τον Πουέρτας, που δεν κατάφερε να πλασάρει τον Ντμίτροβιτς για το 3-1!

Το πρώτο γκολ με τη φανέλα της Βαλένθια του Σέρχι Κανός οι “νυχτερίδες” κατάφεραν να πάρουν την πρώτη του νίκη μετά από πέντε διαδοχικά ματς. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με σουτ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο απέναντι “Γ” της εστίας του Ντιμιτριέφσκι.

Γενικά το παιχνίδι δεν ήταν καλό, έλειπε η ποιότητα και οι φάσεις, μόλις τέσσερις, με την πρώτη να είναι για τους γηπεδούχους και τον Ίσι, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μαρμαντασβίλι αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από μία φάση, ενώ στο δεύτερο μέρος μόλις ένα λεπτό πριν σκοράρει ο Κανός είχε στείλει… μύνημα στον Ντιμιτριέφσκι και στην άμυνα της Ράγιο με σουτ που πέρασε κόρνερ. Από το κόρνερ ήρθε και το γκολ στο 61ο λεπτό.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης όσο και να προσπάθησε η Ράγιο δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ στο 3ο λεπτό του επιπλέον χρόνου είδε, μετά από τσεκ στο VAR την απευθείας κόκκινη κάρτα ο Τιερί για φάουλ ένα μέτρο έξω από την περιοχή στον Άλβαρο. Από το φάουλ που εκτέλεσε ο Μπεμπέ η μπάλα πέρασε ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μαρμαντασβίλι.

ΠΗΓΗ: novasports.gr

To Top