Πολιτική

Σταϊκούρας: Αγώνας δρόμου για να ανοίξει το Σάββατο η εθνική οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης

staikouras 1

Σταϊκούρας: Αγώνας δρόμου για να ανοίξει το Σάββατο η εθνική οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε δηλώσεις και τόνισε ότι πραγματοποιείται αγώνας δρόμου, προκειμένου να δοθεί στη κυκλοφορία το Σάββατο η εθνική οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης, που έχει πλημμυρίσει σε ορισμένα τμήματα λόγω της κακοκαιρίας.

Ο υπουργός Υποδομών μίλησε στην ΕΡΤ και είπε ότι «με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται να έχει περιοριστεί στα 450 μέτρα. Αυτή τη στιγμή σε ένα ύψος περίπου 35 εκατοστών ήταν 3 χιλιόμετρα το πρόβλημα. Η προσδοκία και η εκτίμηση είναι ότι το Σάββατο το πρωί θα ανοίξει το οδικό δίκτυο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξουμε να ανοίξει την Κυριακή το πρωί κάποια λωρίδα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Αλλά αυτές είναι οι εκτιμήσεις που είχαμε πριν από αυτό. Μπορεί να μεταβληθεί».

Επίσης, ανέφερε ότι «υπάρχουν αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες σε αυτό που λέγονται διόδια σε κάποιους συγκεκριμένους οδικούς άξονες».

Ακόμη, εκτίμησε ότι το κόστος στο σιδηροδρομικό δίκτυο ενδέχεται να φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και συμπεριέλαβε στο κόστος των καταστροφών και όσες παρεμβάσεις έγιναν μετά το δυστύχημα των Τεμπών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να επανέλθει ο σιδηρόδρομος μετά από αρκετούς μήνες.

To Top