Κόσμος

Στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς βρίσκεται το ελληνόκτητο τάνκερ – Απενεργοποιήθηκε το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών

tanker

Στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς βρίσκεται το ελληνόκτητο τάνκερ – Απενεργοποιήθηκε το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών

Η εταιρεία Empire Navigation ανακοίνωσε ότι το ελληνόκτητο τάνκερ, που κατέλαβαν δυνάμεις του Ιράν, βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς.

Τη θέση του πλοίου επιβεβαίωσε με νέο ενημερωτικό της σημείωμα σήμερα το απόγευμα η διαχειρίστρια εταιρεία, προσθέτοντας ότι έως αυτή τη στιγμή δεν έχει καταφέρει να έρθει σε άμεση επαφή με το πλήρωμα μετά την κατάληψη, καθώς το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών έχει απενεργοποιηθεί από τους απαγωγείς.

Προσθέτει ότι από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε το συμβάν ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες ελληνικές και διεθνείς αρχές καθώς και οι συγγενείς των μελών του πληρώματος.

Σημειώνεται ότι το ελληνόκτητο τάνκερ επιβαίνουν 20 άτομα πλήρωμα (19 υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας Έλληνας δόκιμος).

Tο δεξαμενόπλοιο είχε φορτώσει τις προηγούμενες ημέρες στη Μπάσρα (Ιράκ) φορτίο περίπου 145.000 κ.μ. αργού πετρελαίου με προορισμό την Αλιάγα (Τουρκίας), μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Ο ναυλωτής του πλοίου είναι η Tupras.

To Top